Råkost på æbler og gulerødder med ristede hasselnødder og hytteost
En grov råkostsalat til frokost smager friskt og stiller sulten. Bland hytteost og ristede hasselnødder i salaten, det smager dejligt. Spis lidt rugbrød til salaten.
Ingredienser
-
4 stkæble
-
6 stkgulerod
-
10 stkblå vindruer
-
1 dlrosin
-
1 dlfrisk kokos
-
60 ghaselnød
-
1 dlhytteost
-
2 stklimefrugter (usprøjtede)
Tilbehør
-
9 skive9 skiver rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
1Vask hænder
-
2Skyl æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet
-
3Skyl og skæl gulerødderne. Riv dem på den grove side af rivejernet
-
4Skyl vindruerne og del dem i halve
-
5Del kokosnødden, skær det hvid kød fra skallen
-
6Hak det hvide kokoskød til mundrette stykker
-
7Læg hasselnødderne på en kold stegepande
-
8Tænd for blusset, og rist nødderne, til de er gyldne
-
9Lad nødderne køle af og hak dem groft
-
10Bland æbler, gulerødder, vindruer, kokos, nødder og hytteost i en skål
-
11Riv skallen af limefrugterne over salaten
-
12Del limefrugterne og pres saften over salaten
-
13Servering:Del salaten i fire: 20 procent hvert barn og 30 procent til hver voksen. Server to skiver rugbrød til hvert af børnene og to og en halv skive rugbrød til hver voksen. Gerne ristet rugbrød.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Du kan bruge andre frugter og grøntsager til råkostsalaten. Skift for eksempel æbler ud med pære eller appelsin.