Skip to the content

Pure af ærter med rugbrødskiks

Lav dit daggamle rugbrød til sprøde kiks og server med en cremet pure af ærter.

Ingredienser

  • 400 g
    kikærter, grønne ærter eller flækærter
  • 1 dl
    rapsolie
  • salt
  • peber
  • 2 spsk
    ingefær
  • 1 stk
    chili
  • 1 fed
    hvidløg
  • 2 tsk
    spidskommen
  • 1 stk
    citron
Rugbrødskiks
  • 4 skive
    daggammelt rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  1. 1
    Pure af ærter:
    Sæt ærterne i blød i rigeligt vand natten over.
  2. 2
    Skyl ærterne.
  3. 3
    Kog efter anvisning på posen, kog dem hellere for meget end for lidt.
  4. 4
    Kom de kogte ærter i en blender sammen med halvdelen af kogevandet.
  5. 5
    Start blenderen og kom rapsolien i mens blenderen kører.
  6. 6
    Skræl ingefær.
  7. 7
    Hak ingefær, chili og hvidløg meget fint.
  8. 8
    Kom ingefær, chili, hvidløg og spidskommen i pureen.
  9. 9
    Smag til med citronsaft, salt og peber.
  10. 10
    Rugbrødskiks:
    Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  11. 11
    Skær rugbrødet i meget tynde skiver.
  12. 12
    Læg bagepapir på en bageplade.
  13. 13
    Læg de tynde rugbrødsskriver på bagepapiret
  14. 14
    Bag rugbrødet i ca. 10-15 minutter.
  15. 15
    Tag dem ud af ovnen. De bliver sprøde, når de bliver kolde. Hvis de ikke bliver sprøde, så kom dem i ovnen igen et par minutter.
  16. 16
    Kom dem i en lufttæt beholder når de er helt kolde.
  17. 17
    Server 20 g pure og 10 g kiks pr. person

Tip

Det er vigtigt at ærterne koges længe og gerne for længe, det gør at konsistensen bliver mere lind når det er blendet. Det er vigtigt det er daggammelt brød, da ellers er det umuligt at skære det i meget tynde skiver. Brug en meget skarp kniv så er det nemmere. Lav gerne en stor portion kiks, de kan holde sig og er nemme at have som en snack.