Pure af ærter med rugbrødskiks
Lav dit daggamle rugbrød til sprøde kiks og server med en cremet pure af ærter.
Ingredienser
-
400 gkikærter, grønne ærter eller flækærter
-
1 dlrapsolie
-
salt
-
peber
-
2 spskingefær
-
1 stkchili
-
1 fedhvidløg
-
2 tskspidskommen
-
1 stkcitron
Rugbrødskiks
-
4 skivedaggammelt rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
-
1Pure af ærter:Sæt ærterne i blød i rigeligt vand natten over.
-
2Skyl ærterne.
-
3Kog efter anvisning på posen, kog dem hellere for meget end for lidt.
-
4Kom de kogte ærter i en blender sammen med halvdelen af kogevandet.
-
5Start blenderen og kom rapsolien i mens blenderen kører.
-
6Skræl ingefær.
-
7Hak ingefær, chili og hvidløg meget fint.
-
8Kom ingefær, chili, hvidløg og spidskommen i pureen.
-
9Smag til med citronsaft, salt og peber.
-
10Rugbrødskiks:Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
-
11Skær rugbrødet i meget tynde skiver.
-
12Læg bagepapir på en bageplade.
-
13Læg de tynde rugbrødsskriver på bagepapiret
-
14Bag rugbrødet i ca. 10-15 minutter.
-
15Tag dem ud af ovnen. De bliver sprøde, når de bliver kolde. Hvis de ikke bliver sprøde, så kom dem i ovnen igen et par minutter.
-
16Kom dem i en lufttæt beholder når de er helt kolde.
-
17Server 20 g pure og 10 g kiks pr. person
-
Tip
Det er vigtigt at ærterne koges længe og gerne for længe, det gør at konsistensen bliver mere lind når det er blendet.
Det er vigtigt det er daggammelt brød, da ellers er det umuligt at skære det i meget tynde skiver. Brug en meget skarp kniv så er det nemmere.
Lav gerne en stor portion kiks, de kan holde sig og er nemme at have som en snack.