Pure af ærter med kiks af ærtemel
Lav en stor portion pure, så har du til mange dage og mange måltider.
Ingredienser
Pure af ærter til mange dage
-
400 gkikærter, grønne ærter eller flækærter
-
1 dlrapsolie
-
salt
-
peber
-
2 spskfrisk ingefær
-
1 stkchili
-
1 fedhvidløg
-
2 tskspidskommen
-
1 stkcitron
Kiks af ærtemel
-
200 spskgul ærtemel eller blend Møllerens gule ærter til mel på din blender
-
rapsolie
-
3 stkæg
-
salt
-
peber
-
1Pure af ærter:Sæt ærterne i blød i rigeligt vand natten over.
-
2Skyl ærterne.
-
3Kog efter anvisning på posen, kog dem hellere for meget end for lidt.
-
4Kom de kogte ærter i en blender sammen med halvdelen af kogevandet.
-
5Start blenderen og kom rapsolien i mens blenderen kører.
-
6Skræl ingefær.
-
7Hak ingefær, chili og hvidløg meget fint.
-
8Kom ingefær, chili, hvidløg og spidskommen i pureen.
-
9Smag til med citronsaft, salt og peber.
-
10Kiks af ærtemel:Kom ærtemel, rapsolie, æg, salt og peber i en blender.
-
11Blend til en homogen masse.
-
12Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
-
13Læg bagepapir på en bageplade.
-
14Hæld massen ud på bagepapiret og smør det helt tyndt ud.
-
15Kom kiksene i ovnen når den er 220 grader.
-
16Bag i cirka 12 minutter eller til de er sprøde.
-
17Lad kiksene køle af
-
18Opbevar dem i en lufttæt beholder.
-
19Server 15 g pure og 10 g kiks pr. person
-
Tip
Tip
Det er vigtigt at ærterne koges længe og gerne for længe, det gør at konsistensen bliver mere lind når det er blendet.