Skip to the content

Pølsehorn med fuldkorn

Bag pølsehorn med masser af fuldkorn og smag og sluk tørsten i et glas mælk.

Ingredienser

Pølsehorn, 16 stk
  • 4 dl
    lunkent vand
  • 15 g
    gær
  • 1 spsk
    rapsolie
  • 1 tsk
    salt
  • 300 g
    fuldkornshvedemel
  • 400 g
    hvedemel
  • 200 g
    spinat
Fyld
  • 1 spsk
    rapsolie til stegning
  • 16 stk
    små chorizopølser
  • 1 stk
    glas tomatpesto
Drikkevarer
  • 8 dl
    mælk, se efter Nøglehullet
  1. 1
    Hæld vand i en røreskål
  2. 2
    Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
  3. 3
    Tilsæt olie og salt
  4. 4
    Rør fuldkornshvedemel i vandet
  5. 5
    Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind
  6. 6
    Ælt dejen godt
  7. 7
    Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til med husholdningsfilm eller et ret viskestykke
  8. 8
    Lad dejen hæve et lunt sted en time og gerne længere
  9. 9
    Tænd ovnen på 170 grader varmluft
  10. 10
    Læg bagepapir på en bageplade
  11. 11
    Kom olie på en stegepande
  12. 12
    Varm olien op, og rist pølserne
  13. 13
    Rul dejen tyndt ud
  14. 14
    Smør pesto på dejen
  15. 15
    Skær dejen ud i 16 små trekanter
  16. 16
    Læg et stykke pølse i den brede ende af dejen
  17. 17
    Rul dejen sammen til et horn
  18. 18
    Læg pølsehornene på bagepladen med spidsen nedad
  19. 19
    Sæt pølsehornene i ovnen og bag dem i cirka 15 minutter
  20. 20
    Lad pølsehornene køle af på en bagerist
  21. 21
    Server 1 pølsehorn og 1 glas mælk til hver person. Frys resten af pølsehornene ned eller put dem i køleskabet

Tip

Tilsæt spinat til dine pølsehorn, så mætter de mere og det er pærelet. Tag 200 gram frossen spinat og tø det op i mikroovnen eller en gryde. Hæld væden fra og rør den fugtige spinat i gærblandingen, før du blander den med mel og salt.