Pastasalat med porre, græskarkerner og grønkål
Spis efter sæson. Porre og grønkål er eksempler på grøntsager, der er i sæson om vinteren. Husk at vælge fuldkorn, når du køber pasta.
Ingredienser
-
160 gfuldkornspasta. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
1 stkporre
-
1 dlfrisk persille
-
1 dlgræskarkerner eller andre kerner eller nødder
-
100 ggrønkål
-
æbleeddike
-
koldpresset rapsolie
Tilbehør
-
4 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
1Vask hænder
-
2Vej 160 g fuldkornspasta af
-
3Bring en gryde med vand i kog
-
4Hæld pastaen i vandet, når vandet koger. Kog til pastaen er al dente
-
5Hæld vandet fra pastaen, og lad pastaen køle af
-
6Skyl porren grundigt, og skær den i meget tynde skiver
-
7Skyl persillen, og hak den fint
-
8Læg hasselnødderne på en tør, kold stegepande
-
9Tænd for blusset, og rist nødderne, til de er gyldne
-
10Lad nødderne køle af, og hak dem groft
-
11Rip grønkålen, og blancher den i 10 sekunder
-
12Hak grønkålen
-
13Bland eddike og olie
-
14Hæld olie-eddikedressingen over pasta, porre, persille og grønkål
-
15Drys hasselnødderne over salaten
-
16Servering:Del salaten i fire: 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen. Server med ristet rugbrød, en skive til hver.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
I stedet for fuldkornspasta, kan du bruge fuldkornsnudler. Du kan bruge en anden kål end grønkål. Hvidkål smager for eksempel dejligt.