Skip to the content

Pastasalat med porre, græskarkerner og grønkål

Spis efter sæson. Porre og grønkål er eksempler på grøntsager, der er i sæson om vinteren. Husk at vælge fuldkorn, når du køber pasta.

Ingredienser

  • 160 g
    fuldkornspasta. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 1 stk
    porre
  • 1 dl
    frisk persille
  • 1 dl
    græskarkerner eller andre kerner eller nødder
  • 100 g
    grønkål
  • æbleeddike
  • koldpresset rapsolie
Tilbehør
  • 4 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Vej 160 g fuldkornspasta af
  3. 3
    Bring en gryde med vand i kog
  4. 4
    Hæld pastaen i vandet, når vandet koger. Kog til pastaen er al dente
  5. 5
    Hæld vandet fra pastaen, og lad pastaen køle af
  6. 6
    Skyl porren grundigt, og skær den i meget tynde skiver
  7. 7
    Skyl persillen, og hak den fint
  8. 8
    Læg hasselnødderne på en tør, kold stegepande
  9. 9
    Tænd for blusset, og rist nødderne, til de er gyldne
  10. 10
    Lad nødderne køle af, og hak dem groft
  11. 11
    Rip grønkålen, og blancher den i 10 sekunder
  12. 12
    Hak grønkålen
  13. 13
    Bland eddike og olie
  14. 14
    Hæld olie-eddikedressingen over pasta, porre, persille og grønkål
  15. 15
    Drys hasselnødderne over salaten
  16. 16
    Servering:
    Del salaten i fire: 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen. Server med ristet rugbrød, en skive til hver.
  17. Voksenportion

    Børneportion

    pastasalat_med_porre_lille.jpg

Tip

I stedet for fuldkornspasta, kan du bruge fuldkornsnudler. Du kan bruge en anden kål end grønkål. Hvidkål smager for eksempel dejligt.