Skip to the content

Pasta med mynte, asparges og små tomater

Asparges og modne tomater, det er sommermad

Ingredienser

  • 8 skive
    parmaskinke eller spegeskinke
  • 1 stk
    rødløg
  • 200 g
    tørret pasta eller 2 pakker frisk pasta
  • 10 stk
    hvid asparges
  • 16 stk
    blommetomat
  • 1 stk
    bakke karse
  • 3 spsk
    olivenolie
  • 6 stk
    fuldkornsboller. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
Til de voksne
  • 2 stk
    blomme
  1. 1
    Læg parmaskinke på en stegepande og steg skinken på begge sider til det er sprødt
  2. 2
    Bræk det i grove stykker
  3. 3
    Pil løget og hak det fint
  4. 4
    Kom vand i en gryde, kog vandet op og tilsæt salt
  5. 5
    Kom pasta i vandet og kog det som anvist på pakken
  6. 6
    Skræl asparges fra hoved mod hale, knæk den nederste del af og skær i tynde skiver
  7. 7
    Skyl tomaterne og del dem i halve
  8. 8
    Vend den færdige pasta med asparges, tomater, og skinke
  9. 9
    Klip karse over salaten
  10. 10
    Del salaten i fire portioner
  11. 11
    Giv hvert barn en fuldkornsbolle til salaten, og hver voksen to fuldkornsboller og en blomme.
  12. Voksenportion

    Børneportion

    pasta_mynte_asparges_små_tomater_lille.jpg

Tip

Hvis du har en rest kogt pasta, kan du bruge den. Du kan undlade af stege skinken og bruge den som den er.