Skip to the content

Pålægsmadder til aftensmad

Stil rugbrød, pålæg og middagsrester på bordet, og lad familiens medlemmer smøre deres egne madder. Husk også det vegetariske pålæg som avokado og kartoffel.

Ingredienser

  • 9 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 2 stk
    avokado
  • citron
  • 1 bundt
    dild
  • friskkværnet peber
  • 4 stk
    tomat
  • 4 skive
    hamburgerryg
  • 1 streg mayonnaise
  • 20 g
    hasselnød
  • 4 spsk
    friskost
  • 4 tsk
    dijonsennep
  • 240 g
    kogt kartoffel
  • purløg
  • 8 skive
    agurk
  • 4 skive
    ost
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Del avokadoen
  3. 3
    Skær avokado i skiver og læg det på en 1 skive rugbrød pr. voksen og en ½ skive pr. barn
  4. 4
    Pres lidt citronsaft over avokadoen
  5. 5
    Skyl dilden
  6. 6
    Pynt avocadomadder med lidt dild og friskkværnet peber
  7. 7
    Skyl tomat og skær i skiver
  8. 8
    Læg en skive hamburgerryg på en ½ skive rugbrød pr. person
  9. 9
    Pynt med skiver af tomat og en streg mayonnaise
  10. 10
    Læg hasselnødderne på en tør, kold stegepande
  11. 11
    Tænd for blusset, og rist nødderne, til de er gyldne
  12. 12
    Lad nødderne køle af
  13. 13
    Hak nødderne groft
  14. 14
    Rør en creme af friskost og Dijonsennep
  15. 15
    Skær kartoflen i skiver
  16. 16
    Smør en ½ skive rugbrød pr. person med sennepscremen
  17. 17
    Læg kartoffelskiver på brødet
  18. 18
    Drys hasselnødder over kartoflen, og pynt med lidt klippet purløg
  19. 19
    Skyl agurken, og skær i 2 skiver pr. person
  20. 20
    Skær en skive ost pr. person
  21. 21
    Læg ost og agurkeskiver på ½ skive rugbrød pr. person
  22. Voksenportion

    Børneportion

    pålægsaften_lille.jpg

Tip

Brug de rester og det pålæg, du har i køleskabet og få et nemt og hurtigt aftensmåltid. Når du bruger de råvarer og rester du har i køleskabet, undgår du madspild, og det er bedre for klimaet.