Pålægsmadder til aftensmad
Stil rugbrød, pålæg og middagsrester på bordet, og lad familiens medlemmer smøre deres egne madder. Husk også det vegetariske pålæg som avokado og kartoffel.
Ingredienser
-
9 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
2 stkavokado
-
citron
-
1 bundtdild
-
friskkværnet peber
-
4 stktomat
-
4 skivehamburgerryg
-
1 streg mayonnaise
-
20 ghasselnød
-
4 spskfriskost
-
4 tskdijonsennep
-
240 gkogt kartoffel
-
purløg
-
8 skiveagurk
-
4 skiveost
-
1Vask hænder
-
2Del avokadoen
-
3Skær avokado i skiver og læg det på en 1 skive rugbrød pr. voksen og en ½ skive pr. barn
-
4Pres lidt citronsaft over avokadoen
-
5Skyl dilden
-
6Pynt avocadomadder med lidt dild og friskkværnet peber
-
7Skyl tomat og skær i skiver
-
8Læg en skive hamburgerryg på en ½ skive rugbrød pr. person
-
9Pynt med skiver af tomat og en streg mayonnaise
-
10Læg hasselnødderne på en tør, kold stegepande
-
11Tænd for blusset, og rist nødderne, til de er gyldne
-
12Lad nødderne køle af
-
13Hak nødderne groft
-
14Rør en creme af friskost og Dijonsennep
-
15Skær kartoflen i skiver
-
16Smør en ½ skive rugbrød pr. person med sennepscremen
-
17Læg kartoffelskiver på brødet
-
18Drys hasselnødder over kartoflen, og pynt med lidt klippet purløg
-
19Skyl agurken, og skær i 2 skiver pr. person
-
20Skær en skive ost pr. person
-
21Læg ost og agurkeskiver på ½ skive rugbrød pr. person
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Brug de rester og det pålæg, du har i køleskabet og få et nemt og hurtigt aftensmåltid. Når du bruger de råvarer og rester du har i køleskabet, undgår du madspild, og det er bedre for klimaet.