Skip to the content

Pålægsdag

Rugbrød er fyldt med fuldkorn og fibre. Det mætter derfor godt. Brug fisk og kartofler som pålæg.

Ingredienser

Ristet rugbrød med makrelsalat
  • 4 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 4 stk
    tomat
  • 2 stk
    gulerod
  • 1 stk
    rødløg
  • 1 stk
    chili
  • 1 stk
    radiccihiosalat eller en anden salat
  • 2 dåse
    Makrel i tomat
  • 1 dl
    skyr eller yoghurt naturel
  • salt
  • peber
Rugbrød med kartofler og hasselnødder
  • 4 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 200 g
    kogte kartofler. Gerne nye kartofler
  • 50 g
    haselnød
  • 100 g
    radise
  • 1 bundt
    friske urter som brødkarse, ærteskud, persille eller purløg
  • 2 spsk
    dijonsennep
  • 2 spsk
    mayonnaise
  • 4 stk
    æble
  1. 1
    Ristet rugbrød med makrelsalat:
    Læg rugbrød på en brødrister og rist brødet på begge sider
  2. 2
    Skyl tomaterne og skær dem i skiver
  3. 3
    Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet
  4. 4
    Pil løg og skær det i tynde skiver
  5. 5
    Hak chilien helt fint
  6. 6
    Skyl salaten og pluk den groft
  7. 7
    Kom skiver at tomat på rugbrødet. Krydr med lidt salt og peber
  8. 8
    Bland makrel i tomat med skyr, gulerødder og chili på brødet
  9. 9
    Kom løg og lidt frisk salat på toppen
  10. 10
    Server 1 stykke rugbrød med makrel til hver person
  11. 11
    Rugbrød med kartofler og hasselnødder:
    Læg rugbrød på en brødrister og rist det på begge sider
  12. 12
    Skær de kogte kartofler i skiver
  13. 13
    Læg hasselnødderne på en tør, kold stegepande
  14. 14
    Tænd for blusset, og rist nødderne til de er gyldne
  15. 15
    Hak nødderne groft
  16. 16
    Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver
  17. 17
    Skyl krydderurten
  18. 18
    Smør rugbrød med et tyndt lag sennep
  19. 19
    Læg kartofler og radiser på brødet
  20. 20
    Kom mayonnaise på og drys med hasselnødder
  21. 21
    Pynt med friske krydderurter
  22. 22
    Pr barn: 1 stykke med makrel, ½ stykke med kartoffel og 1 æble
  23. 23
    Pr voksen: 1 stykke med makrel, 1 ½ stykke med rugbrød med kartoffel og 1 æble
  24. Voksenportion

    Børneportion

    pålægsdag_lille.jpg