Pålægsdag
Rugbrød er fyldt med fuldkorn og fibre. Det mætter derfor godt. Brug fisk og kartofler som pålæg.
Ingredienser
Ristet rugbrød med makrelsalat
-
4 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
4 stktomat
-
2 stkgulerod
-
1 stkrødløg
-
1 stkchili
-
1 stkradiccihiosalat eller en anden salat
-
2 dåseMakrel i tomat
-
1 dlskyr eller yoghurt naturel
-
salt
-
peber
Rugbrød med kartofler og hasselnødder
-
4 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
200 gkogte kartofler. Gerne nye kartofler
-
50 ghaselnød
-
100 gradise
-
1 bundtfriske urter som brødkarse, ærteskud, persille eller purløg
-
2 spskdijonsennep
-
2 spskmayonnaise
-
4 stkæble
-
1Ristet rugbrød med makrelsalat:Læg rugbrød på en brødrister og rist brødet på begge sider
-
2Skyl tomaterne og skær dem i skiver
-
3Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet
-
4Pil løg og skær det i tynde skiver
-
5Hak chilien helt fint
-
6Skyl salaten og pluk den groft
-
7Kom skiver at tomat på rugbrødet. Krydr med lidt salt og peber
-
8Bland makrel i tomat med skyr, gulerødder og chili på brødet
-
9Kom løg og lidt frisk salat på toppen
-
10Server 1 stykke rugbrød med makrel til hver person
-
11Rugbrød med kartofler og hasselnødder:Læg rugbrød på en brødrister og rist det på begge sider
-
12Skær de kogte kartofler i skiver
-
13Læg hasselnødderne på en tør, kold stegepande
-
14Tænd for blusset, og rist nødderne til de er gyldne
-
15Hak nødderne groft
-
16Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver
-
17Skyl krydderurten
-
18Smør rugbrød med et tyndt lag sennep
-
19Læg kartofler og radiser på brødet
-
20Kom mayonnaise på og drys med hasselnødder
-
21Pynt med friske krydderurter
-
22Pr barn: 1 stykke med makrel, ½ stykke med kartoffel og 1 æble
-
23Pr voksen: 1 stykke med makrel, 1 ½ stykke med rugbrød med kartoffel og 1 æble
-
Voksenportion
Børneportion