Ovnbagte kartofler og jordskokker med æblemost
Tag en kødfri dag en gang i mellem. Jordskokker og kartofler er mætter godt. Smag til med friske krydderurter.
Ingredienser
-
1 kgkartofler
-
200 gjordskok
-
2 spsktimian
-
4 spskolie
-
salt og peber
-
2 knsprevet muskatnød
-
2 læblemost
Tilbehør
-
2 stk2 fuldkornsboller. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
1Vask hænder
-
2Tænd ovnen på 200 grader
-
3Skyl og skæl kartoflerne
-
4Skær kartoflerne i tern, og kom dem i et ildfast fad
-
5Skyl og skæl jordskokkerne, og skær dem i tern. Kom dem i det ildfaste fad. Gem 4 jordskokker
-
6Skyl timian
-
7Hæld olie over kartofler og jordskokker og bland med salt, peber og muskatnød og timiankviste
-
8Hæld æblemost over fadet
-
9Stil fadet midt i ovnen
-
10Bag kartofler og jordskokker ca. 30 min.
-
11Fjern timianstilkene
-
12Skær de 4 rå jordskokker i tynde skiver
-
13Servering:Fordel kartofler og jordskokker i fire dybe tallerkener: 20 procent til hvert barn og 30 procent hver voksen. Læg tynde skiver rå jordskok på toppen. Server ½ fuldkornsbolle til hver person.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Du kan lave jordskokkemums til en suppe. Bag kartofler og jordskokker møre i ovnen, eller kog dem møre, og blend dem derefter med æblemost. Pynt med friske krydderurter. Så får du en lækker og fyldig suppe.