Skip to the content

Ovnbagte kartofler og jordskokker med æblemost

Opskriften er tilpasset 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 1 kg
    kartofler
  • 200 g
    jordskok
  • 4 spsk
    olie
  • salt og peber
  • 2 knsp
    revet muskatnød
  • 2 spsk
    timian
  • 2 dl
    æblemost
Tilbehør
  • æble
  • 2 fuldkornsboller. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Skræl evt. kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker.
  3. 3
    Skyl og skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker.
  4. 4
    Kom kartofler og jordskokker i et ildfast fad.
  5. 5
    Hæld olie over, og krydr med salt, peber, muskatnød og hakket timian.
  6. 6
    Hæld æblemost over fadet
  7. 7
    Stil fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne og jordskokkerne i ca. 30 minutter.
  8. 8
    Fordel kartofler og jordskokker i fire dybe tallerkener: 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen.
  9. 9
    Servering:
    Skær et æble i små tern, og drys dem over retten. Server ½ fuldkornsbolle til hver person.
  10. Voksenportion

    Børneportion

    jordskokkemums_lille.jpg

Tip

Du kan lave jordskokkemums til en suppe. Bag kartofler og jordskokker møre i ovnen, eller kog dem møre, og blend dem derefter med æblemost. Pynt med friske krydderurter. Så får du en lækker og fyldig suppe.