
Ovnbagte kartofler og jordskokker med æblemost
Opskriften er tilpasset 2 voksne og 2 børn.
Ingredienser
-
1 kgkartofler
-
200 gjordskok
-
4 spskolie
-
salt og peber
-
2 knsprevet muskatnød
-
2 spsktimian
-
2 dlæblemost
Tilbehør
-
æble
-
2 fuldkornsboller. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
1Tænd ovnen på 200 grader.
-
2Skræl evt. kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker.
-
3Skyl og skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker.
-
4Kom kartofler og jordskokker i et ildfast fad.
-
5Hæld olie over, og krydr med salt, peber, muskatnød og hakket timian.
-
6Hæld æblemost over fadet
-
7Stil fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne og jordskokkerne i ca. 30 minutter.
-
8Fordel kartofler og jordskokker i fire dybe tallerkener: 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen.
-
9Servering:Skær et æble i små tern, og drys dem over retten. Server ½ fuldkornsbolle til hver person.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Du kan lave jordskokkemums til en suppe. Bag kartofler og jordskokker møre i ovnen, eller kog dem møre, og blend dem derefter med æblemost. Pynt med friske krydderurter. Så får du en lækker og fyldig suppe.