Nye kartofler, grøntsager og kylling i vin
 Prøv denne opskrift en weekend eller dag hvor du har god tid, både til at lave maden men også til at nyde den efterfølgende
Ingredienser
- 
1 stkhel kylling
 - 
100 gbacon
 - 
1 spskvindruekerneolie
 - 
1 spsksmør
 - 
2 tskløg
 - 
gulerødder
 - 
2 fedhvidløg
 - 
2 dlrødvin
 - 
1 lvand
 - 
1 spskhele sorte peberkorn
 - 
1 bundtforårsløg
 - 
2 bundtgrøn asparges
 - 
1 bundttimian
 - 
1 bundtpersille
 
Kartofler 
 - 
500 gny kartoffel
 - 
1 tsksalt
 
Salat 
 - 
1 stkicebergsalat
 - 
120 grabarber
 - 
1 spskolivenolie
 
Drikkevarer 
 - 
400 mlsodavand (til børnene)
 - 
250 mlrødvin (til de voksne)
 
- 
1Kylling:Flæk kyllingen og del den i 10 stykker
 - 
2Flæk kyllingen først i ryggen
 - 
3Skær vingerne fra
 - 
4Skær lårene fra
 - 
5Skær bryst fra benet og del hver bryst i tre dele
 - 
6Tag lårene fra og brug dem en anden dag
 - 
7Tag en stor gryde, kom bacon i
 - 
8Steg bacon til det er sprødt
 - 
9Tag bacon op og læg det på fedtsugende papir
 - 
10Hæld baconfedtet fra gryden
 - 
11Kom olie og smør i gryden.
 - 
12Brun kyllingestykkerne af på alle sider
 - 
13Pil løg og skær i både
 - 
14Vask gulerødderne og skær i 2 cm. tykke skiver
 - 
15Pil hvidløg og hak groft
 - 
16Kom løg, gulerødder og hvidløg i gryden
 - 
17Steg grøntsagerne uden at de tager farve
 - 
18Tilsæt rødvin og lad det koge helt ind
 - 
19Tilsæt vand, laurbærblade og sort peber
 - 
20Låg på gryden og lad det simre i 35-45 minutter ved medium varme
 - 
21Skyl forårsløg og asparges
 - 
22Skær dem i skrå skiver
 - 
23Skyl timian og persille
 - 
24Hak krydderurterne
 - 
25Kom forårsløg og asparges i gryden når der er fem min. stegetid tilbage
 - 
26Til timian og persille, hold lidt persille tilbage
 - 
27Kartofler:Kom vand og salt i en gryde
 - 
28Skyl kartoflerne grundigt
 - 
29Kog kartoflerne til de er møre men stadig har bid
 - 
30Hæld vandet fra kartoflerne
 - 
31Bland de kogte kartofler med hakket persille
 - 
32Salat:Skyl salaten, pluk den fint og læg det i en skål
 - 
33Skyl rabarberne og skær dem i 10 cm lange stykker
 - 
34Skær hvert stykke rabarber i tynde skiver og læg dem ovenpå hinanden. Skær dem i tynde skiver og det ligner nu tændstikker
 - 
35Kom rabarber ovenpå salaten
 - 
36Dryp med god olivenolie
 - 
37Server ¼ af kyllingen og 20 % tilbehør til hvert barn og et glas sodavand
 - 
38Server ¼ af kyllingen og 30 % tilbehør til hver voksen og et glas rødvin
 - 
Voksenportion
 Børneportion
![nye_kartofler_grøntsager_kylling _vin_lille.jpg]()
 
Tip
 At partere en kylling går nemt når man først har prøvet det nogle gange. Hvis du er mere tryg ved udskæringer, kan du sagtens bruge dem. 
 