Nye kartofler, grøntsager og kylling i vin
Prøv denne opskrift en weekend eller dag hvor du har god tid, både til at lave maden men også til at nyde den efterfølgende
Ingredienser
-
1 stkhel kylling
-
100 gbacon
-
1 spskvindruekerneolie
-
1 spsksmør
-
2 tskløg
-
gulerødder
-
2 fedhvidløg
-
2 dlrødvin
-
1 lvand
-
1 spskhele sorte peberkorn
-
1 bundtforårsløg
-
2 bundtgrøn asparges
-
1 bundttimian
-
1 bundtpersille
Kartofler
-
500 gny kartoffel
-
1 tsksalt
Salat
-
1 stkicebergsalat
-
120 grabarber
-
1 spskolivenolie
Drikkevarer
-
400 mlsodavand (til børnene)
-
250 mlrødvin (til de voksne)
-
1Kylling:Flæk kyllingen og del den i 10 stykker
-
2Flæk kyllingen først i ryggen
-
3Skær vingerne fra
-
4Skær lårene fra
-
5Skær bryst fra benet og del hver bryst i tre dele
-
6Tag lårene fra og brug dem en anden dag
-
7Tag en stor gryde, kom bacon i
-
8Steg bacon til det er sprødt
-
9Tag bacon op og læg det på fedtsugende papir
-
10Hæld baconfedtet fra gryden
-
11Kom olie og smør i gryden.
-
12Brun kyllingestykkerne af på alle sider
-
13Pil løg og skær i både
-
14Vask gulerødderne og skær i 2 cm. tykke skiver
-
15Pil hvidløg og hak groft
-
16Kom løg, gulerødder og hvidløg i gryden
-
17Steg grøntsagerne uden at de tager farve
-
18Tilsæt rødvin og lad det koge helt ind
-
19Tilsæt vand, laurbærblade og sort peber
-
20Låg på gryden og lad det simre i 35-45 minutter ved medium varme
-
21Skyl forårsløg og asparges
-
22Skær dem i skrå skiver
-
23Skyl timian og persille
-
24Hak krydderurterne
-
25Kom forårsløg og asparges i gryden når der er fem min. stegetid tilbage
-
26Til timian og persille, hold lidt persille tilbage
-
27Kartofler:Kom vand og salt i en gryde
-
28Skyl kartoflerne grundigt
-
29Kog kartoflerne til de er møre men stadig har bid
-
30Hæld vandet fra kartoflerne
-
31Bland de kogte kartofler med hakket persille
-
32Salat:Skyl salaten, pluk den fint og læg det i en skål
-
33Skyl rabarberne og skær dem i 10 cm lange stykker
-
34Skær hvert stykke rabarber i tynde skiver og læg dem ovenpå hinanden. Skær dem i tynde skiver og det ligner nu tændstikker
-
35Kom rabarber ovenpå salaten
-
36Dryp med god olivenolie
-
37Server ¼ af kyllingen og 20 % tilbehør til hvert barn og et glas sodavand
-
38Server ¼ af kyllingen og 30 % tilbehør til hver voksen og et glas rødvin
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
At partere en kylling går nemt når man først har prøvet det nogle gange. Hvis du er mere tryg ved udskæringer, kan du sagtens bruge dem.