Mysliboller med grøntsager
Varier fyldet i dine mysliboller med det, du kan lide, og hvad du har i dit køkken. Spis grøntsager til og sluk tørsten i et glas mælk. Så har du et lækkert mellemmåltid.
Ingredienser
15 stk. mysliboller
-
1 dlhasselnød
-
25 ggær
-
2 dlvand
-
1 dlsurmælksprodukt
-
rapsolie
-
groft salt
-
2 dlhavregryn
-
rosin
-
1 stkæg
-
hvedemel
Tilbehør
-
8 stkgulerod
-
4 glasmælk
-
1Bagetid: 15-20 min. ved 200 grader (varmluft)
-
2Vask hænder
-
3Hak hasselnødderne
-
4Hæld vandet i en stor skål
-
5Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
-
6Tilsæt surmælksprodukt, olie, salt, havregryn, hasselnødder, rosiner og æg
-
7Rør godt i dejen
-
8Tilsæt hvedemel lidt efter lidt
-
9Slå dejen godt sammen med en grydeske. Den skal være lidt fast, men stadig klistre
-
10Dæk dejen med husholdningsfilm
-
11Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time
-
12Læg bagepapir på en bageplade
-
13Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
-
14Dyp to skeer i et glas med koldt vand
-
15Form 15 klatbollerne med skeerne og sæt bollerne på bagepladen
-
16Lad bollerne efterhæve, til ovnen er varm
-
17Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15-20 min, til de er gennembagte
-
18Tag bollerne ud af ovnen og lad den køle af på en rist
-
19Servering:Giv en bolle til hver person og to gulerødder. Sluk tørsten i et glas mælk.
-
20Opskriften er inspireret af Fødevarestyrelsens ”Glad mad i børnemaver – inspiration til daginstitutioner”
-
Tip
Du kan teste, om bollerne er gennembagte, ved at banke dem under bunden. Er de gennembagte, lyder det hult. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær.