Skip to the content

Mysliboller med grøntsager

Varier fyldet i dine mysliboller med det, du kan lide, og hvad du har i dit køkken. Spis grøntsager til og sluk tørsten i et glas mælk. Så har du et lækkert mellemmåltid.

Ingredienser

15 stk. mysliboller
  • 1 dl
    hasselnød
  • 25 g
    gær
  • 2 dl
    vand
  • 1 dl
    surmælksprodukt
  • rapsolie
  • groft salt
  • 2 dl
    havregryn
  • rosin
  • 1 stk
    æg
  • hvedemel
Tilbehør
  • 8 stk
    gulerod
  • 4 glas
    mælk
  1. 1
    Bagetid: 15-20 min. ved 200 grader (varmluft)
  2. 2
    Vask hænder
  3. 3
    Hak hasselnødderne
  4. 4
    Hæld vandet i en stor skål
  5. 5
    Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
  6. 6
    Tilsæt surmælksprodukt, olie, salt, havregryn, hasselnødder, rosiner og æg
  7. 7
    Rør godt i dejen
  8. 8
    Tilsæt hvedemel lidt efter lidt
  9. 9
    Slå dejen godt sammen med en grydeske. Den skal være lidt fast, men stadig klistre
  10. 10
    Dæk dejen med husholdningsfilm
  11. 11
    Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time
  12. 12
    Læg bagepapir på en bageplade
  13. 13
    Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  14. 14
    Dyp to skeer i et glas med koldt vand
  15. 15
    Form 15 klatbollerne med skeerne og sæt bollerne på bagepladen
  16. 16
    Lad bollerne efterhæve, til ovnen er varm
  17. 17
    Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15-20 min, til de er gennembagte
  18. 18
    Tag bollerne ud af ovnen og lad den køle af på en rist
  19. 19
    Servering:
    Giv en bolle til hver person og to gulerødder. Sluk tørsten i et glas mælk.
  20. 20
    Opskriften er inspireret af Fødevarestyrelsens ”Glad mad i børnemaver – inspiration til daginstitutioner”

Tip

Du kan teste, om bollerne er gennembagte, ved at banke dem under bunden. Er de gennembagte, lyder det hult. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær.