Skip to the content

Morgentoast med æg

Vælg fuldkornsbrød når du køber brød. Så er du sikret masser af fibre, fuldkorn, vitaminer og mineraler. Sluk tørsten i et glas mælk, vælg mælk med Nøglehullet.

Ingredienser

  • 300 g
    frossen spinat
  • 1 stk
    lime
  • lidt reven muskatnød
  • 7 skive
    fuldkornstoastbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 4 stk
    æg
  • 130 g
    reven ost
  • 6 dl
    mælk. Se efter Nøglehullet
  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. 2
    Læg bagepapir på en bageplade
  3. 3
    Kom spinaten i en gryde med en smule vand i bunden
  4. 4
    Tænd for blusset, og lad spinaten tø op ved svag varme
  5. 5
    Krydr spinaten med lidt fintrevet muskatnød og saft af en lime. Smag til med salt og peber
  6. 6
    Læg fuldkornstoastbrød på en brødrister og rist dem på begge sider
  7. 7
    Hæld vand i en gryde og bring vandet i kog
  8. 8
    Kog æggene i cirka fem minutter
  9. 9
    Læg brødene på bagepladen, derpå spinat og til sidst ost
  10. 10
    Sæt brødene i ovnen og bag i cirka fem minutter til osten er smeltet og lidt gylden
  11. 11
    Pil imens æggene
  12. 12
    Tag brødene ud af ovnen
  13. 13
    Læg et halvt blødkogt æg på hver morgentoast
  14. 14
    Giv hvert barn 1 ½ morgentoast og hver voksen 2 morgentoasts
  15. 15
    Drik et glas mælk til
  16. Voksenportion

    Børneportion

    morgentoast_med_æg_lille.jpg