Morgentoast med æg
Vælg fuldkornsbrød når du køber brød. Så er du sikret masser af fibre, fuldkorn, vitaminer og mineraler. Sluk tørsten i et glas mælk, vælg mælk med Nøglehullet.
Ingredienser
-
300 gfrossen spinat
-
1 stklime
-
lidt reven muskatnød
-
7 skivefuldkornstoastbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
4 stkæg
-
130 greven ost
-
6 dlmælk. Se efter Nøglehullet
-
1Tænd ovnen på 200 grader varmluft
-
2Læg bagepapir på en bageplade
-
3Kom spinaten i en gryde med en smule vand i bunden
-
4Tænd for blusset, og lad spinaten tø op ved svag varme
-
5Krydr spinaten med lidt fintrevet muskatnød og saft af en lime. Smag til med salt og peber
-
6Læg fuldkornstoastbrød på en brødrister og rist dem på begge sider
-
7Hæld vand i en gryde og bring vandet i kog
-
8Kog æggene i cirka fem minutter
-
9Læg brødene på bagepladen, derpå spinat og til sidst ost
-
10Sæt brødene i ovnen og bag i cirka fem minutter til osten er smeltet og lidt gylden
-
11Pil imens æggene
-
12Tag brødene ud af ovnen
-
13Læg et halvt blødkogt æg på hver morgentoast
-
14Giv hvert barn 1 ½ morgentoast og hver voksen 2 morgentoasts
-
15Drik et glas mælk til
-
Voksenportion
Børneportion