Skip to the content

Makrel i kål med kartofler, champignon og dild

Fisk er nemt og hurtigt at tilberede. Prøv bare denne opskrift, hvor alt kommer i ét fad.

Ingredienser

  • 480 g
    kartofler
  • 100 g
    champignon
  • 50 g
    rosenkål
  • 1 stk
    citron, ikke overfladebehandlet
  • salt
  • peber
  • 600 g
    makrelfilet eller laks
  • 1 dl
    æblemost
  • 1 bundt
    dild
  1. 1
    Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. 2
    Skyl og skræl kartoflerne.
  3. 3
    Skær kartoflerne i 3 cm. tykke skiver.
  4. 4
    Skyl champignon, skær bunden af.
  5. 5
    Del champignon i halve.
  6. 6
    Skyl rosenkål, skær bunden af og fjern de yderste blade.
  7. 7
    Del rosenkål i halve.
  8. 8
    Skyl citron og riv skallen på den fine side af rivejernet.
  9. 9
    Tag et ildfad i passende størrelse.
  10. 10
    Kom champignon i bunden, så rosenkål og til slut kartoflerne.
  11. 11
    Tilsæt saft og skal af citron.
  12. 12
    Krydr med salt og peber.
  13. 13
    Læg makrelfileterne oven på grøntsagerne.
  14. 14
    Hæld æblemost over.
  15. 15
    Krydr med salt og peber.
  16. 16
    Skyl dild og hak det groft.
  17. 17
    Kom dild over fisken.
  18. 18
    Kom bagepapir og derefter sølvpapir over fadet.
  19. 19
    Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 25 minutter til fisk og kartofler er tilberedt.
  20. Voksenportion

    Børneportion

    makrel_kål_kartofler_champignong_dild_lille.jpg