Linsesuppe med æble
Linser er en bælgfrugt. Spis ofte bælgfrugter, for de har et højt indhold af protein, fibre, vitaminer og mineraler.
Ingredienser
-
2 fedhvidløg
-
2 stkløg
-
2 stkgulerod
-
1 spskfrisk ingefær
-
1 tskfrisk chili
-
2 stkæble
-
400 glinse
-
1 dlvindruekerneolie
-
1 lhønsefond eller 1 l vand med bouillonterninger
-
saft fra 1 lime
-
stødt spidskommen
-
1Vask hænder
-
2Pil hvidløg og løg, og hak dem fint
-
3Skæl gulerødderne, og skær dem i små tern
-
4Skæl ingefæren, og hak den fint
-
5Skyl chili, og hak den meget fint
-
6Skyl og skæl æblerne. Skær dem i tern
-
7Hæld linserne i en sigte, skyl dem grundigt under rindende, koldt vand
-
8Hæld olie i en gryde
-
9Lad olien blive varm, tilsæt løg, hvidløg, gulerødder, ingefær og chili
-
10Svits råvarerne et par minutter
-
11Tilsæt fond eller boullion
-
12Lad gryden koge ved svag varme til linserne er møre, ca. 20 min.
-
13Smag suppen til med limesaft og lidt spidskommen
-
14Servering:Fordel suppen i fire dybe tallerkener: 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen. Læg æbletern på toppen.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Brug de grøntsager, du har i køleskabet. Skift for eksempel løg ud med porre, og gulerødder ud med persillerod, pastinak eller selleri. Du kan også prøve dig frem med andre krydderier end ingefær og chili.