Skip to the content

Laks og sojagrønt

Øst møder nord i denne skønne frokostsalat.

Ingredienser

  • 400 g
    hvidkål
  • 150 g
    rosenkål
  • 1 stk
    citron
  • 1 dl
    sojasovs
  • 2 spsk
    flydende honning
  • 1 spsk
    frisk ingefær
  • 200 g
    røget laks
  • 1 bundt
    frisk koriander
  • 70 tsk
    cashewnød
  • salt
  • peber
Tilbehør
  • 5 stk
    fuldkornsboller á 70 g. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  • 8 dl
    mælk at drikke til, se efter Nøglehullet
  1. 1
    Skyl hvidkål og snit den i fine tynde strimler.
  2. 2
    Skyl rosenkål og del dem i kvarte.
  3. 3
    Bland hvidkål og rosenkålen i en skål.
  4. 4
    Kom citronsaft, sojasovs og akaciehonning over.
  5. 5
    Skræl ingefær og riv den fint.
  6. 6
    Bland ingefær i salaten.
  7. 7
    Lad salaten trække i ca. 10 minutter.
  8. 8
    Skyl koriander og hak den groft.
  9. 9
    Skær laks i strimler.
  10. 10
    Bland laks i salaten.
  11. 11
    Hak cashewnødderne groft.
  12. 12
    Drys koriander og cashewnødder over salaten.
  13. 13
    Server 20 % til hvert barn, 1 bolle og 2 dl mælk at drikke til.
  14. 14
    Server 30 % til hver voksen, 1 ½ bolle og 2 dl mælk at drikke til.
  15. Voksenportion

    Børneportion

    laks_sojagrønt_lille.jpg

Tip

Hvis du ikke bryder dig om koriander, kan du bruge en anden krydderurt.