Skip to the content

Kartoffelsalat med porrer og citron

En rest kogte kartofler kan blive til en dejlig salat. Husk at det skal være faste, små kartofler. Så bliver resultatet bedst.

Ingredienser

  • 800 g
    små, faste, kogte kartofler
  • 1 stk
    porre
  • 1 stk
    citron
  • 4 spsk
    rapsolie
  • salt
  • peber
  • 100 g
    haselnød
  • frisk persille
  • 200 g
    frikadeller, fx en rest fra aftensmaden
  1. 1
    Skær kartoflerne i skiver.
  2. 2
    Skyl porre grundigt.
  3. 3
    Skær top og bund af porren.
  4. 4
    Skær porren i tynde skiver.
  5. 5
    Kom kartofler og porre i en skål.
  6. 6
    Tilsæt saften fra citronen og rapsolie.
  7. 7
    Smag til med salt og peber.
  8. 8
    Kom hasselnødder på en stegepande.
  9. 9
    Tænd for blusset og rist nødderne til de tager lidt farve.
  10. 10
    Hak nødderne groft.
  11. 11
    Skyl persille og hak den.
  12. 12
    Drys hasselnødder og persille over salaten.
  13. 13
    Server med kolde frikadeller.
  14. 14
    Server godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  15. Voksenportion

    Børneportion

    kartoffelsalat_porrer_citron_lille.jpg

Tip

Du kan også bruge andre rester af kød, for eksempel skinke, kotelet eller svinekød i tern.