Skip to the content

Kartoffelmos med kylling i karry

Kog kartofler til kartoffelmos. Put masser af grøntsager i karryretten. Det er både fyldt med vitaminer og mineraler – og smager skønt.

Ingredienser

Kylling i karry
  • 400 g
    kylling
  • 2 stk
    løg
  • 3 stk
    æble
  • 2 stk
    gulerod
  • 20 g
    rapsolie til stegning
  • 1 spsk
    karry
  • salt og peber
  • 3 dl
    skyr eller andet surmælksprodukt. Se efter Nøglehullet
  • 1 spsk
    karry
  • Salt og peber fra kværn
  • lidt frisk mynte
Kartoffelmos
  • 1 kg
    kartofler
  • 2 dl
    mælk. Se efter Nøglehullet
  • 10 g
    smør
  • salt og peber
  1. 1
    Kylling i karry
    Vask hænder
  2. 2
    Hæld vand i en gryde
  3. 3
    Bring vandet i kog, og tilsæt kylling
  4. 4
    Kog kyllingen, til kødet er hvidt hele vejen igennem
  5. 5
    Tag kyllingen op, og lade den køle af
  6. 6
    Skær kyllingekødet i tern
  7. 7
    Pil løget, og skær det i både
  8. 8
    Skyl og skræl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern
  9. 9
    Skyl og skæl gulerødderne, og skær dem i små tern
  10. 10
    Varm olien op i en gryde
  11. 11
    Tilsæt karry og efter et minut æble- og gulerodstern
  12. 12
    Rist et par minutter
  13. 13
    Smag til med salt og peber
  14. 14
    Tilsæt kylling i tern, og steg et par min
  15. 15
    Pisk skyr og karry sammen i en skål, og smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker
  16. 16
    Skyl mynten, og hak den groft
  17. 17
    Kom skyrcremen i bunden af et fad. Læg kyllingeretten ovenpå, og pynt med frisk mynte
  18. 18
    Kartoffelmos:
    Vask hænder
  19. 19
    Skyl og skæl kartoflerne. Skær kartoflerne i tern
  20. 20
    Læg kartoflerne i en gryde
  21. 21
    Hæld vand på kartoflerne, til det dækker. Bring gryden i kog
  22. 22
    Kog kartoflerne, til de er møre
  23. 23
    Hæld vandet fra kartoflerne
  24. 24
    Lun mælk og smør i en gryde
  25. 25
    Mos kartoflerne med et piskeris eller en elpisker
  26. 26
    Tilsæt den lune mælkeblanding, til mosen har en god konsistens
  27. 27
    Smag mosen til med lidt salt og peber
  28. 28
    Servering:
    Fordel kylling i karry og mos i fire portioner. Godt 20 procent til hvert barn og en små 30 procent til hver voksen. De voksne kan drikke et glas vin til maden.
  29. Voksenportion

    Børneportion

    kartoffelmos_med_kylling_i_karry_lille.jpg

Tip

Brug de grøntsager, du har i huset. I stedet for gulerødder kan du for eksempel bruge persillerod, pastinak eller selleri. Rodfrugter får en sød smag, når de bliver tilberedt.