Kartoffelmos med kylling i karry
Kog kartofler til kartoffelmos. Put masser af grøntsager i karryretten. Det er både fyldt med vitaminer og mineraler – og smager skønt.
Ingredienser
Kylling i karry
-
400 gkylling
-
2 stkløg
-
3 stkæble
-
2 stkgulerod
-
20 grapsolie til stegning
-
1 spskkarry
-
salt og peber
-
3 dlskyr eller andet surmælksprodukt. Se efter Nøglehullet
-
1 spskkarry
-
Salt og peber fra kværn
-
lidt frisk mynte
Kartoffelmos
-
1 kgkartofler
-
2 dlmælk. Se efter Nøglehullet
-
10 gsmør
-
salt og peber
-
1Kylling i karryVask hænder
-
2Hæld vand i en gryde
-
3Bring vandet i kog, og tilsæt kylling
-
4Kog kyllingen, til kødet er hvidt hele vejen igennem
-
5Tag kyllingen op, og lade den køle af
-
6Skær kyllingekødet i tern
-
7Pil løget, og skær det i både
-
8Skyl og skræl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern
-
9Skyl og skæl gulerødderne, og skær dem i små tern
-
10Varm olien op i en gryde
-
11Tilsæt karry og efter et minut æble- og gulerodstern
-
12Rist et par minutter
-
13Smag til med salt og peber
-
14Tilsæt kylling i tern, og steg et par min
-
15Pisk skyr og karry sammen i en skål, og smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker
-
16Skyl mynten, og hak den groft
-
17Kom skyrcremen i bunden af et fad. Læg kyllingeretten ovenpå, og pynt med frisk mynte
-
18Kartoffelmos:Vask hænder
-
19Skyl og skæl kartoflerne. Skær kartoflerne i tern
-
20Læg kartoflerne i en gryde
-
21Hæld vand på kartoflerne, til det dækker. Bring gryden i kog
-
22Kog kartoflerne, til de er møre
-
23Hæld vandet fra kartoflerne
-
24Lun mælk og smør i en gryde
-
25Mos kartoflerne med et piskeris eller en elpisker
-
26Tilsæt den lune mælkeblanding, til mosen har en god konsistens
-
27Smag mosen til med lidt salt og peber
-
28Servering:Fordel kylling i karry og mos i fire portioner. Godt 20 procent til hvert barn og en små 30 procent til hver voksen. De voksne kan drikke et glas vin til maden.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Brug de grøntsager, du har i huset. I stedet for gulerødder kan du for eksempel bruge persillerod, pastinak eller selleri. Rodfrugter får en sød smag, når de bliver tilberedt.