Kage med havregryn, hasselnødder og banan
Spiser du sundt og varieret, er der også plads til lidt kage. Bag en grov kage med masser af havregryn og frugt. Nyd den nybagte kage sammen med familie eller venner.
Ingredienser
-
60 ghasselnød
-
130 gsmør
-
130 grørsukker
-
2 spskmørk sirup eller ahornsirup
-
1 tskvaniljesukker
-
300 ghavregryn
-
1 tskbagepulver
-
2 stkbanan
-
1Bagetid: ca. 25 min. ved 175 grader (varmluft)
-
2Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
-
3Vask hænder
-
4Hak hasselnødderne fint
-
5Smelt smør, sukker, sirup og vaniljesukker sammen i en gryde
-
6Bland havregryn, hasselnødder og bagepulver i en skål. Tilsæt smørblandingen
-
7Mos bananerne med en gaffel
-
8Tilsæt bananerne og rør dejen godt sammen
-
9Læg bagepapir i en lille bradepande og fordel dejen heri. Pres dejen let sammen i formen, til overfladen er lige
-
10Bag kagen i ca. 25 min. Stik en kniv ned midt i kagen. Hvis der ikke er kagedej på kniven, er kagen bagt færdig
-
11Tag kagen op af formen på bagepapiret, mens den stadig er lun
-
12Skær kagen i 22 stykker
-
13Servering:Sæt kagen på køl, indtil du skal servere den. Så får den den helt rigtige let ”seje” konsistens.
-
14Servér et stykke kage pr. person
-
15Opskriften er inspireret af Samvirke
-
Tip
Du kan bruge andre nødder og frugter i kagen