Kålsalat og kyllingewok
Lav en grov kålsalat og spis en wokret med kylling til. Når du spiser mest fra bunden, og mindst fra toppen af Madpyramiden, får du et varieret aftensmåltid.
Ingredienser
-
hvidkål
-
2 spskakaciehonning
-
1 spskjordnøddeolie eller anden god olie
-
Saft og skal af 1 lime
-
græskarkerne
-
Lidt groft salt
-
200 gbrune ris
-
Sort peber og salt
-
1 bundtfrisk basilikum
-
1 bundtfrisk oregano
-
chili
-
100 gkartoffel
-
1 stkløg
-
1 stkhvidløg
-
1 spskingefær
-
1 stkfennikel
-
jordnøddeolie eller en anden olie
-
400 gkylling i tern eller strimler
-
soya
-
1Vask hænder
-
2Skyl kålen, og snit den meget fint
-
3Hæld honning og olie over kålen
-
4Riv limeskal over kålen
-
5Pres limesaft over kålen
-
6Drys græskarkerner over kålsalaten
-
7Smag eventuelt til med en smule salt
-
8Skyl risene under rindende koldt vand
-
9Kog risene efter anvisningen på pakken
-
10Skyl krydderurterne, og hak dem groft
-
11Skyl chilien, og hak den fint
-
12Sigt vandet fra risene
-
13Vend risene med friske krydderurter
-
14Drys lidt chili på toppen inden servering
-
15Skyl og skræl kartoflerne
-
16Skær kartoflerne i tern
-
17Pil løg og hvidløg
-
18Skær løget i både, og hak hvidløget fint
-
19Skræl ingefæren, og hak den meget fint
-
20Skyl fenniklen, flæk den, og skær den i fine strimler
-
21Hæld olie i en wok eller en dyb stegpande/tykbundet gryde
-
22Varm olien godt op
-
23Dyp kyllingekødet med køkkenrulle. Læg kylling i wokken, og brun kyllingen i ca. 3-4 min.
-
24Tag kyllingen af wokken
-
25Tilsæt lidt olie til wokken, og kom grønt i
-
26Steg et par min., og vend godt rundt i wokken
-
27Tilsæt kyllingen igen og sojaen. Lad det hele simre 2-3 min.
-
28Servering:Fordel salat, ris og kyllingewok i fire portioner. 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Brug de grøntsager, du har i huset, og som du godt kan lide. I stedet for brune ris kan du også servere perlespelt, perlebyg eller hele hvedekerner. Du kan blande andre friske krydderurter i risen for eksempel oregano, timian eller persille.