Skip to the content

Kålsalat med svinemørbrad

Lav en grov kålsalat. Smag til med chili, honning og citronsaft, og server ris og lidt svinemørbrad til. Når du køber ris, så vælg fuldkornsris.

Ingredienser

Kålsalat
  • hvidkål
  • 3 stk
    gulerod
  • chili eller efter behag
  • 1 stk
    lime, saft
  • 2 spsk
    akaciehonning
  • Lidt soja
  • 1 spsk
    sesamolie eller anden yndlingsolie
Ris
  • 250 g
    brune ris
Svinemørbrad
  • 400 g
    svinemørbrad
  • 2 spsk
    sesamolie eller olivenolie
Tilbehør
  • Børn: 1 glas sodavand
  • Voksne: 1 glas vin
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Kålsalat:
    Skyl hvidkålen, tag de yderste blade fra, og snit kålen meget fint
  3. 3
    Skyl og skræl gulerødderne. Skæl dem i lange strimler med en grøntsagsskræller
  4. 4
    Skyl chilien, og hak den meget fint
  5. 5
    Bland hvidkål, gulerødder og chili
  6. 6
    Hæld honning, limesaft, lidt soja og olie over salaten
  7. 7
    Ris:
    Kog risene efter anvisningen på pakken
  8. 8
    Hæld vandet fra risene
  9. 9
    Tænd oven på 180 grader
  10. 10
    Svinemørbrad:
    Varm lidt olie op på en pande
  11. 11
    Dup mørbraden med køkkenrulle og brun mørbraden af på alle sider
  12. 12
    Sæt mørbraden i oven, og steg til den er rosastegt. Så har den en centrumstemperatur på 62-65 grader. Mål med et stegetermometer
  13. 13
    Skær mørbraden i tykke skiver
  14. 14
    Servering:
    Del kålsalat, ris og mørbrad i fire portioner. 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen. Børnene kan drikke et glas sodavand til, mens de voksne kan drikke et glas vin.
  15. Voksenportion

    Børneportion

    kålsalat_med_svinemørbrad_lille.jpg

Tip

I stedet for ris kan du spise fuldkornsbulgur eller fuldkornscouscous. Krydr gerne risene med friske krydderurter eller andre smagsgivere som chili og ingefær.