Kålsalat med svinemørbrad
Lav en grov kålsalat. Smag til med chili, honning og citronsaft, og server ris og lidt svinemørbrad til. Når du køber ris, så vælg fuldkornsris.
Ingredienser
Kålsalat
-
hvidkål
-
3 stkgulerod
-
chili eller efter behag
-
1 stklime, saft
-
2 spskakaciehonning
-
Lidt soja
-
1 spsksesamolie eller anden yndlingsolie
Ris
-
250 gbrune ris
Svinemørbrad
-
400 gsvinemørbrad
-
2 spsksesamolie eller olivenolie
Tilbehør
-
Børn: 1 glas sodavand
-
Voksne: 1 glas vin
-
1Vask hænder
-
2Kålsalat:Skyl hvidkålen, tag de yderste blade fra, og snit kålen meget fint
-
3Skyl og skræl gulerødderne. Skæl dem i lange strimler med en grøntsagsskræller
-
4Skyl chilien, og hak den meget fint
-
5Bland hvidkål, gulerødder og chili
-
6Hæld honning, limesaft, lidt soja og olie over salaten
-
7Ris:Kog risene efter anvisningen på pakken
-
8Hæld vandet fra risene
-
9Tænd oven på 180 grader
-
10Svinemørbrad:Varm lidt olie op på en pande
-
11Dup mørbraden med køkkenrulle og brun mørbraden af på alle sider
-
12Sæt mørbraden i oven, og steg til den er rosastegt. Så har den en centrumstemperatur på 62-65 grader. Mål med et stegetermometer
-
13Skær mørbraden i tykke skiver
-
14Servering:Del kålsalat, ris og mørbrad i fire portioner. 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen. Børnene kan drikke et glas sodavand til, mens de voksne kan drikke et glas vin.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
I stedet for ris kan du spise fuldkornsbulgur eller fuldkornscouscous. Krydr gerne risene med friske krydderurter eller andre smagsgivere som chili og ingefær.