Skip to the content

Hvidkålssalat med torskerogn

Vælg grøntsager i sæson og gerne de grove. Om vinteren kan det for eksempel være hvidkål.

Ingredienser

  • 600 g
    hvidkål
  • 8 stk
    æble
  • timian
  • 2 stk
    citron
  • 4 spsk
    akaciehonning
  • 2 spsk
    rapsolie
  • groft salt
  • 1 stk
    avokado
  • 3 dåse
    torskerogn
  • 2 spsk
    rapsolie
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Skyl hvidkålen, og snit den meget fint
  3. 3
    Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både
  4. 4
    Skyl timian og hak den
  5. 5
    Bland en dressing af timian, citronsaft, citronskal, honning, olie og et dip salt
  6. 6
    Del avokadoen i to. Fjern skallen, og skær avokadokødet i tynde både
  7. 7
    Åbn dåserne med torskerogn. Skær rognen i tern
  8. 8
    Hæld lidt olie på en stegepande
  9. 9
    Tænd for blusset, læg torskerognen på panden, når den er varm
  10. 10
    Rist torskerognen, til den er gylden
  11. 11
    Bland hvidkål, æbler, avokado og torskerogn i en skål
  12. 12
    Hæld dressingen over salaten, og vend forsigtigt
  13. 13
    Servering:
    Del salaten i fire portioner: 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen.
  14. Voksenportion

    Børneportion

    hvidkålssalat_med_torskerogn_lille.jpg

Tip

Til salaten kan du også bruge rødkål og pærer. Frisk torskerogn i stedet for på dåse smager også dejligt.