Hvidkålssalat med torskerogn
Vælg grøntsager i sæson og gerne de grove. Om vinteren kan det for eksempel være hvidkål.
Ingredienser
-
600 ghvidkål
-
8 stkæble
-
timian
-
2 stkcitron
-
4 spskakaciehonning
-
2 spskrapsolie
-
groft salt
-
1 stkavokado
-
3 dåsetorskerogn
-
2 spskrapsolie
-
1Vask hænder
-
2Skyl hvidkålen, og snit den meget fint
-
3Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både
-
4Skyl timian og hak den
-
5Bland en dressing af timian, citronsaft, citronskal, honning, olie og et dip salt
-
6Del avokadoen i to. Fjern skallen, og skær avokadokødet i tynde både
-
7Åbn dåserne med torskerogn. Skær rognen i tern
-
8Hæld lidt olie på en stegepande
-
9Tænd for blusset, læg torskerognen på panden, når den er varm
-
10Rist torskerognen, til den er gylden
-
11Bland hvidkål, æbler, avokado og torskerogn i en skål
-
12Hæld dressingen over salaten, og vend forsigtigt
-
13Servering:Del salaten i fire portioner: 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Til salaten kan du også bruge rødkål og pærer. Frisk torskerogn i stedet for på dåse smager også dejligt.