Skip to the content

Havregrød med rabarber og pocheret æg

Prøv med et pocheret æg på grøden, det er super lækkert!

Ingredienser

Grøden
  • 6 dl
    bygflager eller havregryn
  • 9 dl
    vand
  • 4 dl
    æblemost
  • 1 tsk
    lakridspulver
  • 1 dl
    solbærsaft
Tilbehør
  • 4 stk
    blomme
  • 100 g
    rabarber
  • 3 spsk
    græskarkerne
  • 1 spsk
    honning
Pocheret æg
  • vand
  • 1 dl
    hvidvinseddike
  • 4 stk
    æg
  1. 1
    Skyl blommer og rabarber.
  2. 2
    Skær blommer i både og rabarber i skiver.
  3. 3
    Tag en pande og rist græskarkernerne til de popper.
  4. 4
    Tag kernerne af blusset.
  5. 5
    Kom bygflager, vand, æblemost, lakrids og solbærsaft i en gryde.
  6. 6
    Tænd for blusset og kog grøden det til det tykner. Husk at røre imens. Det tager ca. 2-3 minutter, når det koger.
  7. 7
    Tag grøden væk fra blusset.
  8. 8
    Kom vand i en gryde.
  9. 9
    Kog vandet op og tilsæt hvidvinseddiken.
  10. 10
    Pisk rundt med et piskeris så det hvirvler.
  11. 11
    Kom et udslået æg i vandet ad gangen.
  12. 12
    Sørg for at vandet hvirvler så hviderne kommer rundt om blommen.
  13. 13
    Tag ægget op af vandet med en hulske.
  14. 14
    Fordel grøden i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  15. 15
    Kom blommer, rabarber, græskarkerner og lidt honning på toppen af grøden.
  16. 16
    Kom et pocheret æg på toppen af hver portion.
  17. Voksenportion

    Børneportion

    havregrød_rabarber_pocheret_æg_lille.jpg

Tip

Lidt revet mørk chokolade på toppen af grøden smager dejligt. I stedet for pocheret æg, kan du også bruge blødkogt æg.