Skip to the content

Havregrød med nødder og frisk frugt

Havregrød er mættende morgenmad, fordi havregryn har et højt indhold af fibre. Derfor ligger havregryn i bunden af Madpyramiden.

Ingredienser

  • 12 stk
    abrikos
  • 32 stk
    haselnød
  • 160 g
    havregryn
  • 13 dl
    mælk. Se efter Nøglehullet
  • 50 g
    rosin
  • 4 knsp
    salt
  • 4 stk
    frugt
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Hak abrikoserne, så de får samme størrelse som rosiner
  3. 3
    Hak nødderne
  4. 4
    Rør havregryn, abrikoser, mælk og rosiner sammen i en gryde
  5. 5
    Bring blandingen i kog og rør over hele grydens bund
  6. 6
    Kog et par minutter
  7. 7
    Tag grøden af varmen
  8. 8
    Smag til med en smule salt
  9. 9
    Server en halv gange mere af grøden til voksne end til børn
  10. 10
    Drys de hakkede nødder over grøden, lidt flere til de voksne
  11. 11
    Servering:
    Server den varme grød med et stykke frugt til pr. person
  12. 12
    Opskriften er inspireret af Mad eller hvad?
  13. Voksenportion

    Børneportion

    havregrød_nødder_frisk_frugt_lille.jpg

Tip

Spis frugt til grøden eller skær frugten i tern, og drys ternene over grøden. Andre nødder er også gode til grøden, for eksempel valnødder.