Skip to the content

Havregrød med nødder og frisk frugt

Havregrød er mættende morgenmad, fordi havregryn har et højt indhold af fibre. Derfor ligger havregryn i bunden af Madpyramiden. Grøden rækker til to voksne og to børn. 

Ingredienser

  • soltørret abrikos
  • hasselnødder
  • 160 g
    havregryn
  • 1.3 l
    mælk
  • 50 g
    rosin
  • 0.25 tsk
    salt
  • 4 stk
    frugt
  1. 1
    Hak abrikoserne, så de får samme størrelse som rosiner.
  2. 2
    Hak nødderne groft.
  3. 3
    Rør havregryn, abrikoser, mælk og rosiner sammen i en gryde.
  4. 4
    Bring blandingen i kog, og rør over hele grydens bund, så grøden ikke brænder fast.
  5. 5
    Kog grøden et par minutter, til den er tyknet.
  6. 6
    Tag grøden af varmen.
  7. 7
    Smag til med en smule salt.
  8. 8
    Hæld grøden op i tallerkenerne, og drys de hakkede nødder over.
  9. 9
    Servering:
    Server den varme grød med et stykke frugt til pr. person - evt. skåret i tern.
  10. Voksenportion

    Børneportion

    havregrød_nødder_frisk_frugt_lille.jpg

Tip

Spis frugt til grøden, eller skær frugten i tern, og drys ternene over grøden. Andre nødder er også gode til grøden, for eksempel valnødder.