
Havregrød med nødder og frisk frugt
Havregrød er mættende morgenmad, fordi havregryn har et højt indhold af fibre. Derfor ligger havregryn i bunden af Madpyramiden. Grøden rækker til to voksne og to børn.
Ingredienser
-
soltørret abrikos
-
hasselnødder
-
160 ghavregryn
-
1.3 lmælk
-
50 grosin
-
0.25 tsksalt
-
4 stkfrugt
-
1Hak abrikoserne, så de får samme størrelse som rosiner.
-
2Hak nødderne groft.
-
3Rør havregryn, abrikoser, mælk og rosiner sammen i en gryde.
-
4Bring blandingen i kog, og rør over hele grydens bund, så grøden ikke brænder fast.
-
5Kog grøden et par minutter, til den er tyknet.
-
6Tag grøden af varmen.
-
7Smag til med en smule salt.
-
8Hæld grøden op i tallerkenerne, og drys de hakkede nødder over.
-
9Servering:Server den varme grød med et stykke frugt til pr. person - evt. skåret i tern.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Spis frugt til grøden, eller skær frugten i tern, og drys ternene over grøden. Andre nødder er også gode til grøden, for eksempel valnødder.