Havregrød med nødder og frisk frugt
Havregrød er mættende morgenmad, fordi havregryn har et højt indhold af fibre. Derfor ligger havregryn i bunden af Madpyramiden.
Ingredienser
-
12 stkabrikos
-
32 stkhaselnød
-
160 ghavregryn
-
13 dlmælk. Se efter Nøglehullet
-
50 grosin
-
4 knspsalt
-
4 stkfrugt
-
1Vask hænder
-
2Hak abrikoserne, så de får samme størrelse som rosiner
-
3Hak nødderne
-
4Rør havregryn, abrikoser, mælk og rosiner sammen i en gryde
-
5Bring blandingen i kog og rør over hele grydens bund
-
6Kog et par minutter
-
7Tag grøden af varmen
-
8Smag til med en smule salt
-
9Server en halv gange mere af grøden til voksne end til børn
-
10Drys de hakkede nødder over grøden, lidt flere til de voksne
-
11Servering:Server den varme grød med et stykke frugt til pr. person
-
12Opskriften er inspireret af Mad eller hvad?
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Spis frugt til grøden eller skær frugten i tern, og drys ternene over grøden. Andre nødder er også gode til grøden, for eksempel valnødder.