Havregrød med hasselnød, skyr og friske jordbær
 Sommer er lig med jordbær! Spis dem nu hvor de er allerbedst, også gerne til morgenmad. 
Ingredienser
Grøden 
 - 
6 dlrugflage
 - 
9 dlkoldt vand
 - 
4 dlæblemost
 
Tilbehør 
 - 
100 ghasselnødder
 - 
150 gjordbær
 - 
70 grabarber
 - 
2 tskvaniljesukker
 - 
1 spskhonning
 - 
100 gskyr
 
- 
1Skyl jordbær og rabarber.
 - 
2Skær rabarber i tynde strimler og kom vaniliesukker over.
 - 
3Skær jordbær i kvarte.
 - 
4Kom rugflager, koldt vand og æblemost i en gryde.
 - 
5Tænd for blusset.
 - 
6Kog grøden til det tykner, husk at røre imens. Det tager ca. 2-3 minutter når det koger.
 - 
7Tag grøden af blusset.
 - 
8Tag en pande frem og kom hasselnødderne på.
 - 
9Tænd for blusset.
 - 
10Rist nødderne i ca. 5-7 minutter.
 - 
11Tag dem af og lad dem køle af.
 - 
12Hak nødderne groft.
 - 
13Kom grøden i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen.
 - 
14Kom jordbær, rabarber, honning, hasselnødder og en klat skyr på toppen af grøden.
 - 
Voksenportion
 Børneportion
![havregrød_hasselnød_skyr_friske_jordbær_lille.jpg]()
 
Tip
 Gem eventuelle rester af grøden og lav det til grødkiks til om eftermiddagen. 
 