Havre-mandelkage med creme
Hyg dig med en lækker hjemmebagt kage med havregryn og marcipan. Server med en creme af kvark og lidt sukker. Det giver et friskt modspil til kagen.
Ingredienser
20 stykker kage
-
150 gsmør
-
2 dlsukker
-
250 gmarcipan
-
3 stkæg
-
2 dlhavregryn
-
1 dlhvedemel
-
1 tskbagepulver
-
1 knspsalt
-
1 dlhavregryn
-
200 gmango
Creme
-
4 spskskyr
-
1 tsksukker
-
1Bagetid: ca. 25 min. ved 175 grader (varmluft)
-
2Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
-
3Kage:Vask hænder
-
4Pisk smør og sukker sammen, til det bliver cremet. Brug for eksempel en elpisker
-
5Riv marcipanen på et rivejern og vend det i massen
-
6Pisk æggene i massen
-
7Bland havregryn, hvedemel, bagepulver og salt i massen
-
8Smør en springform, ca. 22 cm, med blødt smør. Eller læg bagepapir i en springform
-
9Hæld dejen i springformen
-
10Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min.
-
11Stik en kniv ned i midten af kagen. Hvis der ikke er dej på kniven, er kagen færdig
-
12Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af
-
13Rist havregrynene på en tør stegepande, til de er gyldne
-
14Creme:Rør skyr med sukker
-
15Skær kagen ud i 20 stykker
-
16Skyl frugten og skær den i skiver, både eller tern
-
17Servering:Server et stykke kage med creme, frugt og et drys af ristede havregryn.
-
18Opskriften er inspireret af Irma Krydderiet, 2005
-
Tip
Vælg en marcipan af god kvalitet. Du kan også bruge marcipanbrød. Lidt chokolade i kagen smager nemlig også godt.