Gulerodskage
Når du spiser sundt og varieret, er der også plads til kage en gang i mellem. Nyd den sammen med familie eller venner.
Ingredienser
-
200 gsmør
-
200 gbrun farin
-
3 tskæg
-
100 gfuldkornshvedemel
-
100 ghvedemel
-
2 tskkanel
-
1 tsklakridspulver, kan udelades
-
2 tskbagepulver
-
4 stkgulerod
-
75 gvalnød
-
50 grosin
-
50 gtørret abrikos
-
50 gtranebær
-
1Tag smørret ud af køleskabet, så det når at blive blødt, til du skal bruge det
-
2Sæt en bageplade midt i ovnen
-
3Tænd ovnen på 150 grader varmluft
-
4Beklæd et ildfast fad (30x40 cm) med bagepapir
-
5Vej alle ingredienser af
-
6Skæl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet
-
7Hak valnødderne groft med en savtakket kniv
-
8Skær abrikoserne i kvarte
-
9Bland alle ingredienser godt sammen i en stor røreskål
-
10Hæld dejen i det ildfaste fad
-
11Sæt fadet i ovnen og bag kagen i cirka 35 minutter. Tjek om dejen er færdig ved at stikke en lille kniv ned midt i kagen. Hvis der sidder dej på kniven, skal kagen bage lidt længere
-
12Lad dejen køle af på en bagerist før du skærer den i 28 stykker
-
13Server 1 stykke kage til hver person
-