Skip to the content

Grove pizzaboller og grøntsager

Grove pizzaboller og grøntsager stiller sulten om eftermiddagen. Drik et glas mælk til, for mælk er godt for knoglerne, både hos store og små.

Ingredienser

12 boller
  • 2 spsk
    soltørrede tomater
  • 1 fed
    hvidløg
  • 20 g
    gær
  • vand – lillefingervarmt
  • 1 dl
    surmælksprodukt som A38, skyr eller yoghurt. Se efter Nøglehullet
  • 1 spsk
    rapsolie
  • sukker
  • 1 tsk
    groft salt
  • 2 spsk
    parmesanost
  • 1 spsk
    frisk eller tørret oregano
  • 150 g
    havregryn
  • 200 g
    hvedemel
Tilbehør pr. person
  • 1 glas mælk. Se efter Nøglehullet
  • 1 stk
    gulerod
  • 2 stk
    blomkåls- eller broccolibuketter
  1. 1
    Bagetid: ca. 15 min. ved 225 grader (varmluft).
  2. 2
    Vask hænder
  3. 3
    Hak soltørrede tomater og hvidløg fint
  4. 4
    Riv eller pres hvidløget
  5. 5
    Kom vand i en stor skål. Smuldr gæren heri
  6. 6
    Rør til gæren er opløst
  7. 7
    Rør surmælksprodukt, olie, sukker, salt, soltørrede tomater, hvidløg, oregano, parmesanost og havregryn i vandet
  8. 8
    Tilsæt melet lidt efter lidt
  9. 9
    Slå dejen godt sammen med en grydeske
  10. 10
    Dejen skal være mere våd end en almindelig bolledej
  11. 11
    Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm
  12. 12
    Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time
  13. 13
    Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
  14. 14
    Læg bagepapir på en bageplade
  15. 15
    Dyp to spiseskeer i et glas med vand
  16. 16
    Tag en klat dej op, svarende til en bolle, med skeerne, og sæt bollen på bagepladen
  17. 17
    Lav i alt 12 boller
  18. 18
    Lad bollerne efterhæve, til ovnen er varm
  19. 19
    Stil bollerne midt i ovnen. Bag dem ca. 15 min
  20. 20
    Lad bollerne køle af på en bagerist
  21. 21
    Skyl grøntsagerne og skræl gulerødderne. Skær i buketter og stave
  22. 22
    Servering:
    Spis én bolle med gulerod og blomkålsbuketter. Drik et glas mælk til.
  23. 23
    Opskriften er inspireret af Anne Ravn, Grove Løjer

Tip

Ved at banke en bolle under bunden kan du vide, om bollerne er færdige. Hvis det lyder hult, er de færdige. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær. Spis de grøntsager til, som du bedst kan lide.