Grove pizzaboller og grøntsager
Grove pizzaboller og grøntsager stiller sulten om eftermiddagen. Drik et glas mælk til, for mælk er godt for knoglerne, både hos store og små.
Ingredienser
12 boller
-
2 spsksoltørrede tomater
-
1 fedhvidløg
-
20 ggær
-
vand – lillefingervarmt
-
1 dlsurmælksprodukt som A38, skyr eller yoghurt. Se efter Nøglehullet
-
1 spskrapsolie
-
sukker
-
1 tskgroft salt
-
2 spskparmesanost
-
1 spskfrisk eller tørret oregano
-
150 ghavregryn
-
200 ghvedemel
Tilbehør pr. person
-
1 glas mælk. Se efter Nøglehullet
-
1 stkgulerod
-
2 stkblomkåls- eller broccolibuketter
-
1Bagetid: ca. 15 min. ved 225 grader (varmluft).
-
2Vask hænder
-
3Hak soltørrede tomater og hvidløg fint
-
4Riv eller pres hvidløget
-
5Kom vand i en stor skål. Smuldr gæren heri
-
6Rør til gæren er opløst
-
7Rør surmælksprodukt, olie, sukker, salt, soltørrede tomater, hvidløg, oregano, parmesanost og havregryn i vandet
-
8Tilsæt melet lidt efter lidt
-
9Slå dejen godt sammen med en grydeske
-
10Dejen skal være mere våd end en almindelig bolledej
-
11Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm
-
12Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time
-
13Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
-
14Læg bagepapir på en bageplade
-
15Dyp to spiseskeer i et glas med vand
-
16Tag en klat dej op, svarende til en bolle, med skeerne, og sæt bollen på bagepladen
-
17Lav i alt 12 boller
-
18Lad bollerne efterhæve, til ovnen er varm
-
19Stil bollerne midt i ovnen. Bag dem ca. 15 min
-
20Lad bollerne køle af på en bagerist
-
21Skyl grøntsagerne og skræl gulerødderne. Skær i buketter og stave
-
22Servering:Spis én bolle med gulerod og blomkålsbuketter. Drik et glas mælk til.
-
23Opskriften er inspireret af Anne Ravn, Grove Løjer
-
Tip
Ved at banke en bolle under bunden kan du vide, om bollerne er færdige. Hvis det lyder hult, er de færdige. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær. Spis de grøntsager til, som du bedst kan lide.