Skip to the content

Grove grøntsagsfritter med fiskefrikadeller

Lav grove grøntsager til fritter og spis fiskefrikadeller til. Rør fiskefarsen med grøntsager og masser af friske krydderurter og krydderier.

Ingredienser

Hjemmelavet remoulade
  • 1 stk
    æg
  • 200 g
    grøntsager som gulerødder, blomkål, persillerødder og jordskokker
  • 2 spsk
    dijonsennep
  • 1 spsk
    hvidvinseddike
  • 1 ml
    gurkemeye
  • 2 spsk
    syltede agurker
  • skyr eller andet surmælksprodukt, evt. lidt mayonnaise
  • Lidt salt og peber
Fiskefrikadeller
  • 400 g
    torsk, lyssej eller anden hvid fisk i torskefamilien
  • 1 stk
    lille rødløg
  • 1 stk
    peberfrugt
  • 10 g
    frisk ingefær
  • 1 stk
    chili
  • 2 stk
    æg
  • 1 bundt
    koriander
  • 1 bundt
    basilikum
  • 1 dl
    sesamfrø
  • Lidt smør eller olie til stegning
Grove grøntsagsfritter
  • 4 stk
    gulerod
  • 1 stk
    knoldselleri
  • vindruekerneolie
  • lidt salt
Tilbehør
  • Børn: 1 glas sodavand
  • Voksne: 1 øl
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Hjemmelavet remulade:
    Bring en gryde med vand i kog
  3. 3
    Læg ægget i vandet, og kog det 10 min.
  4. 4
    Lad ægget køle af, og pil det
  5. 5
    Vask, skæl og skær grøntsagerne i skiver
  6. 6
    Kom alle ingredienser, undtagen skyr, salt og peber, i en blender, og blend til det har en passende konsistens
  7. 7
    Vend mosen med skyr
  8. 8
    Smag til med lidt salt og peber
  9. 9
    Fiskefrikadeller:
    Hak fisken fint, og kom den i en skål
  10. 10
    Pil løget, og hak det meget fint
  11. 11
    Skyl peberfrugt, ingefær og chili, og hak det meget fint
  12. 12
    Kom det hele i farsen
  13. 13
    Tilsæt æg til fasen
  14. 14
    Rør godt rundt
  15. 15
    Skyl krydderurterne og hak dem fint
  16. 16
    Tilsæt krydderurterne til fiskefarsen
  17. 17
    Hvis farsen er for fast, kan du tilsætte et æg mere eller lidt mælk
  18. 18
    Gør hænderne våde, og form farsen til små, flade fiskefrikadeller
  19. 19
    Vend frikadellerne i sesamfrø
  20. 20
    Varm lidt olie eller smør på en stegepande
  21. 21
    Steg fiskefrikadellerne på begge sider, til de er gennemstegte
  22. 22
    Du kan holde fiskefrikadellerne lune i ovnen ved 150 grader.
  23. 23
    Grove grøntsagsfritter:
    Skyl og skæl gulerødder og knoldselleri
  24. 24
    Skær grøntsagerne i ”fritte” størrelse
  25. 25
    Læg grøntsagerne i vand i ca. 1 time
  26. 26
    Tør grøntsagerne godt i et rent viskestykke
  27. 27
    Hæld olie i en gryde
  28. 28
    Læg grøntsagerne i olien, når olien er varm
  29. 29
    Steg grøntsagerne i olien, til de er gyldne
  30. 30
    Lad grøntsagerne dryppe af på køkkenrulle
  31. 31
    Drys grøntsagerne med lidt salt
  32. 32
    Servering:
    Del remoulade, fiskefrikadeller og fritter i fire portioner. 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen. Børnene kan drikke 1 glas sodavand til maden, mens de vokse kan drikke 1 øl.
  33. Voksenportion

    Børneportion

    grove_grøntsagsfritter_fiskefrikadeller_lille.jpg

Tip

Prøv dig frem med andre krydderurter. Basilikum, mynte eller persille smager for eksempel også godt i fiskefrikadellerne. Du kan også bruge andre rodfrugter som persillerod eller pastinak til grøntsagsfritterne. Hvis du ikke vil lave din egen remoulade, kan du røre en færdiglavet remoulade op med lidt surmælksprodukt og syltede agurker. Smag til med sennep, salt og peber.