Grove grøntsagsfritter med fiskefrikadeller
Lav grove grøntsager til fritter og spis fiskefrikadeller til. Rør fiskefarsen med grøntsager og masser af friske krydderurter og krydderier.
Ingredienser
Hjemmelavet remoulade
-
1 stkæg
-
200 ggrøntsager som gulerødder, blomkål, persillerødder og jordskokker
-
2 spskdijonsennep
-
1 spskhvidvinseddike
-
1 mlgurkemeye
-
2 spsksyltede agurker
-
skyr eller andet surmælksprodukt, evt. lidt mayonnaise
-
Lidt salt og peber
Fiskefrikadeller
-
400 gtorsk, lyssej eller anden hvid fisk i torskefamilien
-
1 stklille rødløg
-
1 stkpeberfrugt
-
10 gfrisk ingefær
-
1 stkchili
-
2 stkæg
-
1 bundtkoriander
-
1 bundtbasilikum
-
1 dlsesamfrø
-
Lidt smør eller olie til stegning
Grove grøntsagsfritter
-
4 stkgulerod
-
1 stkknoldselleri
-
vindruekerneolie
-
lidt salt
Tilbehør
-
Børn: 1 glas sodavand
-
Voksne: 1 øl
-
1Vask hænder
-
2Hjemmelavet remulade:Bring en gryde med vand i kog
-
3Læg ægget i vandet, og kog det 10 min.
-
4Lad ægget køle af, og pil det
-
5Vask, skæl og skær grøntsagerne i skiver
-
6Kom alle ingredienser, undtagen skyr, salt og peber, i en blender, og blend til det har en passende konsistens
-
7Vend mosen med skyr
-
8Smag til med lidt salt og peber
-
9Fiskefrikadeller:Hak fisken fint, og kom den i en skål
-
10Pil løget, og hak det meget fint
-
11Skyl peberfrugt, ingefær og chili, og hak det meget fint
-
12Kom det hele i farsen
-
13Tilsæt æg til fasen
-
14Rør godt rundt
-
15Skyl krydderurterne og hak dem fint
-
16Tilsæt krydderurterne til fiskefarsen
-
17Hvis farsen er for fast, kan du tilsætte et æg mere eller lidt mælk
-
18Gør hænderne våde, og form farsen til små, flade fiskefrikadeller
-
19Vend frikadellerne i sesamfrø
-
20Varm lidt olie eller smør på en stegepande
-
21Steg fiskefrikadellerne på begge sider, til de er gennemstegte
-
22Du kan holde fiskefrikadellerne lune i ovnen ved 150 grader.
-
23Grove grøntsagsfritter:Skyl og skæl gulerødder og knoldselleri
-
24Skær grøntsagerne i ”fritte” størrelse
-
25Læg grøntsagerne i vand i ca. 1 time
-
26Tør grøntsagerne godt i et rent viskestykke
-
27Hæld olie i en gryde
-
28Læg grøntsagerne i olien, når olien er varm
-
29Steg grøntsagerne i olien, til de er gyldne
-
30Lad grøntsagerne dryppe af på køkkenrulle
-
31Drys grøntsagerne med lidt salt
-
32Servering:Del remoulade, fiskefrikadeller og fritter i fire portioner. 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen. Børnene kan drikke 1 glas sodavand til maden, mens de vokse kan drikke 1 øl.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Prøv dig frem med andre krydderurter. Basilikum, mynte eller persille smager for eksempel også godt i fiskefrikadellerne. Du kan også bruge andre rodfrugter som persillerod eller pastinak til grøntsagsfritterne. Hvis du ikke vil lave din egen remoulade, kan du røre en færdiglavet remoulade op med lidt surmælksprodukt og syltede agurker. Smag til med sennep, salt og peber.