Skip to the content

Grove grøntsagsfritter med fiskefrikadeller

Lav grove grøntsager til fritter, og spis fiskefrikadeller til. Rør fiskefarsen med grøntsager og masser af friske krydderurter.

Ingredienser

Hjemmelavet remoulade
  • æg
  • 200 g
    Blandede grøntsager
  • 2 spsk
    dijonsennep
  • 1 spsk
    hvidvinseddike
  • 2 tsk
    gurkemeje
  • 2 spsk
    syltede agurker
  • skyr eller andet surmælksprodukt, evt. lidt mayonnaise
  • Lidt salt og peber
Fiskefrikadeller
  • 400 g
    torsk, lyssej eller anden hvid fisk i torskefamilien
  • lille rødløg
  • peberfrugt
  • 10 g
    ingefær
  • chili
  • æg
  • 1 bundt
    koriander
  • 1 bundt
    basilikum
  • 1 dl
    sesamfrø
  • Lidt smør eller olie til stegning
Grove grøntsagsfritter
  • gulerod
  • knoldselleri
  • vindruekerneolie
  • lidt salt
  1. 1
    Hjemmelavet remoulade:
    Kog æggene i 10 minutter, og lad dem køle helt af. Pil dem derefter.
  2. 2
    Vask og skræl grøntsagerne. Skær dem evt. i mindre stykker.
  3. 3
    Kom de pillede æg og grøntsagerne i en blender sammen med dijonsennep, gurkemeje, hvidvinseddike og syltede agurker. Blend ingredienserne, til det har en passende konsistens.
  4. 4
    Vend blandingen med skyr eller lignende.
  5. 5
    Smag til med lidt salt og peber
  6. 6
    Fiskefrikadeller:
    Hak fisken fint, og kom den i en skål.
  7. 7
    Pil løget, og hak det meget fint.
  8. 8
    Skyl peberfrugt, ingefær og chili, og hak det meget fint.
  9. 9
    Bland det hele sammen og tilsæt æg. Rør godt rundt.
  10. 10
    Skyl krydderurterne, og hak dem fint. Kom dem i fiskefarsen.
  11. 11
    Hvis farsen er for fast, kan du tilsætte et æg mere eller lidt mælk.
  12. 12
    Gør hænderne våde, og form farsen til små, flade fiskefrikadeller.
  13. 13
    Vend frikadellerne i sesamfrø, og steg dem i olie eller smør på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
  14. 14
    Du kan holde fiskefrikadellerne lune i ovnen ved 150 grader.
  15. 15
    Grove grøntsagsfritter:
    Skyl og skræl gulerødder og knoldselleri. Skær grøntsagerne i ”pommes frites-størrelse".
  16. 16
    Læg fritterne i vand i ca. 1 time, og tør dem derefter grundigt i et rent viskestykke.
  17. 17
    Hæld olien i en gryde, og varm den op til 160-170 grader.
  18. 18
    Friter grøntsagerne i olien, til de er gyldne.
  19. 19
    Lad fritterne dryppe af på fedtsugende papir, og drys med salt.
  20. 20
    Servering:
    Del remoulade, fiskefrikadeller og fritter i fire portioner. 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen.
  21. Voksenportion

    Børneportion

    grove_grøntsagsfritter_fiskefrikadeller_lille.jpg

Tip

Fiskefrikadellerne kan også krydres med andre krydderurter. Prøv dig frem med fx basilikum, mynte eller persille. Du kan også bruge andre rodfrugter som persillerod eller pastinak til grøntsagsfritterne. Hvis du ikke vil lave din egen remoulade, kan du røre en færdiglavet remoulade op med lidt surmælksprodukt og syltede agurker. Smag til med sennep, salt og peber.