
Grove grøntsagsfritter med fiskefrikadeller
Lav grove grøntsager til fritter, og spis fiskefrikadeller til. Rør fiskefarsen med grøntsager og masser af friske krydderurter.
Ingredienser
Hjemmelavet remoulade
-
æg
-
200 gBlandede grøntsager
-
2 spskdijonsennep
-
1 spskhvidvinseddike
-
2 tskgurkemeje
-
2 spsksyltede agurker
-
skyr eller andet surmælksprodukt, evt. lidt mayonnaise
-
Lidt salt og peber
Fiskefrikadeller
-
400 gtorsk, lyssej eller anden hvid fisk i torskefamilien
-
lille rødløg
-
peberfrugt
-
10 gingefær
-
chili
-
æg
-
1 bundtkoriander
-
1 bundtbasilikum
-
1 dlsesamfrø
-
Lidt smør eller olie til stegning
Grove grøntsagsfritter
-
gulerod
-
knoldselleri
-
vindruekerneolie
-
lidt salt
-
1Hjemmelavet remoulade:Kog æggene i 10 minutter, og lad dem køle helt af. Pil dem derefter.
-
2Vask og skræl grøntsagerne. Skær dem evt. i mindre stykker.
-
3Kom de pillede æg og grøntsagerne i en blender sammen med dijonsennep, gurkemeje, hvidvinseddike og syltede agurker. Blend ingredienserne, til det har en passende konsistens.
-
4Vend blandingen med skyr eller lignende.
-
5Smag til med lidt salt og peber
-
6Fiskefrikadeller:Hak fisken fint, og kom den i en skål.
-
7Pil løget, og hak det meget fint.
-
8Skyl peberfrugt, ingefær og chili, og hak det meget fint.
-
9Bland det hele sammen og tilsæt æg. Rør godt rundt.
-
10Skyl krydderurterne, og hak dem fint. Kom dem i fiskefarsen.
-
11Hvis farsen er for fast, kan du tilsætte et æg mere eller lidt mælk.
-
12Gør hænderne våde, og form farsen til små, flade fiskefrikadeller.
-
13Vend frikadellerne i sesamfrø, og steg dem i olie eller smør på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
-
14Du kan holde fiskefrikadellerne lune i ovnen ved 150 grader.
-
15Grove grøntsagsfritter:Skyl og skræl gulerødder og knoldselleri. Skær grøntsagerne i ”pommes frites-størrelse".
-
16Læg fritterne i vand i ca. 1 time, og tør dem derefter grundigt i et rent viskestykke.
-
17Hæld olien i en gryde, og varm den op til 160-170 grader.
-
18Friter grøntsagerne i olien, til de er gyldne.
-
19Lad fritterne dryppe af på fedtsugende papir, og drys med salt.
-
20Servering:Del remoulade, fiskefrikadeller og fritter i fire portioner. 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Fiskefrikadellerne kan også krydres med andre krydderurter. Prøv dig frem med fx basilikum, mynte eller persille.
Du kan også bruge andre rodfrugter som persillerod eller pastinak til grøntsagsfritterne.
Hvis du ikke vil lave din egen remoulade, kan du røre en færdiglavet remoulade op med lidt surmælksprodukt og syltede agurker. Smag til med sennep, salt og peber.