Skip to the content

Grove boller med ost og marmelade

Når du spiser fuldkorn, får du ekstra mange vitaminer og mineraler. Bag en stor portion boller i weekenden og put i fryseren. Så har du boller klar til hele ugen.

Ingredienser

Boller, cirka 20-25 stk
  • 1 l
    lunkent vand
  • 50 g
    gær
  • 300 g
    fuldkornshvedemel
  • 100 g
    blandede kerner som hvede, rug eller byg
  • 100 g
    havregryn
  • 1 spsk
    salt
  • 600 g
    hvedemel
Eller 4 købte fuldkornsboller, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 4 stk
    fuldkornsbolle
Pålæg
  • 8 skive
    ost. Se efter Nøglehullet
  • 4 spsk
    marmelade
  1. 1
    Mål alle ingredienser af
  2. 2
    Hæld vandet i en stor skål
  3. 3
    Smuldr gæren ned i vandet og rør med en ske, indtil gæren er opløst
  4. 4
    Rør fuldkornshvedemel, blandede kerner, havregryn og salt i vandet
  5. 5
    Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind. Det er en meget klistret dej
  6. 6
    Ælt dejen i 8-10 minutter på røremaskine eller med en elpisker
  7. 7
    Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted og gerne længere
  8. 8
    Læg bagepapir på en bageplade
  9. 9
    Sæt klatter á 60-70 gram af dejen med to skeer på bagepladen
  10. 10
    Dæk bollerne med husholdningsfilm
  11. 11
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  12. 12
    Lad bollerne hæve i 30 minutter
  13. 13
    Bag bollerne i 20-25 minutter til bollerne lyder hult, når du banker dem under bunden
  14. 14
    Lad bollerne køle af på en bagerist
  15. 15
    Flæk en bolle og spis den med ost og marmelade. Put 2 skiver ost og 1 spsk marmelade på bollen pr. person.

Tip

Du kan også lade dejen koldhæve i køleskabet natten over og bage bollerne næste dag. Så skal du kun bruge 25 gram gær.