Skip to the content

Grove boller med banan og chokolade

Bag grove boller med banan og lidt chokolade. Et let og lækkert mellemmåltid sidst på aftenen.

Ingredienser

14 boller
  • 2 stk
    banan
  • 50 g
    mørk chokolade
  • 3 dl
    vand – lillefingervarmt
  • 25 g
    gær
  • 1 dl
    surmælksprodukt som A38, skyr eller yoghurt. Se efter Nøglehullet
  • 1 spsk
    rapsolie
  • 1 spsk
    sukker
  • 1 tsk
    groft salt
  • 150 g
    havregryn
  • 550 g
    hvedemel
  1. 1
    Bagetid: ca. 15 min. ved 225 grader (varmluft).
  2. 2
    Vask hænder
  3. 3
    Skræl bananerne og mos dem med en gaffel
  4. 4
    Hak chokoladen
  5. 5
    Kom vand i en stor skål, og smuldr gæren heri
  6. 6
    Rør til gæren er opløst
  7. 7
    Rør surmælksprodukt, olie, sukker, salt, banan, chokolade og havregryn i vandet
  8. 8
    Tilsæt melet lidt efter lidt
  9. 9
    Slå dejen godt sammen med en grydeske
  10. 10
    Dejen skal være lidt klistret
  11. 11
    Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm
  12. 12
    Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time
  13. 13
    Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
  14. 14
    Læg bagepapir på en bageplade
  15. 15
    Dyp 2 spiseskeer i et glas med vand
  16. 16
    Tag en klat dej op, svarende til en bolle, med skeerne, og sæt bollen på bagepladen
  17. 17
    Lav i alt 14 boller
  18. 18
    Lad bollerne efterhæve indtil ovnen er varm
  19. 19
    Stil bollerne midt i ovnen. Bag dem ca. 15 min.
  20. 20
    Lad bollerne køle af på en bagerist
  21. 21
    Servering:
    Server 1 bolle til hver.
  22. 22
    Opskriften er inspireret af Anne Ravn, Grove Løjer

Tip

Bollerne er færdige, hvis det lyder hult, når du banker dem let under bunden. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær.