Grove boller med banan og chokolade
Bag grove boller med banan og lidt chokolade. Et let og lækkert mellemmåltid sidst på aftenen.
Ingredienser
14 boller
-
2 stkbanan
-
50 gmørk chokolade
-
3 dlvand – lillefingervarmt
-
25 ggær
-
1 dlsurmælksprodukt som A38, skyr eller yoghurt. Se efter Nøglehullet
-
1 spskrapsolie
-
1 spsksukker
-
1 tskgroft salt
-
150 ghavregryn
-
550 ghvedemel
-
1Bagetid: ca. 15 min. ved 225 grader (varmluft).
-
2Vask hænder
-
3Skræl bananerne og mos dem med en gaffel
-
4Hak chokoladen
-
5Kom vand i en stor skål, og smuldr gæren heri
-
6Rør til gæren er opløst
-
7Rør surmælksprodukt, olie, sukker, salt, banan, chokolade og havregryn i vandet
-
8Tilsæt melet lidt efter lidt
-
9Slå dejen godt sammen med en grydeske
-
10Dejen skal være lidt klistret
-
11Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm
-
12Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time
-
13Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
-
14Læg bagepapir på en bageplade
-
15Dyp 2 spiseskeer i et glas med vand
-
16Tag en klat dej op, svarende til en bolle, med skeerne, og sæt bollen på bagepladen
-
17Lav i alt 14 boller
-
18Lad bollerne efterhæve indtil ovnen er varm
-
19Stil bollerne midt i ovnen. Bag dem ca. 15 min.
-
20Lad bollerne køle af på en bagerist
-
21Servering:Server 1 bolle til hver.
-
22Opskriften er inspireret af Anne Ravn, Grove Løjer
-
Tip
Bollerne er færdige, hvis det lyder hult, når du banker dem let under bunden. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær.