Skip to the content

Boller med banan og chokolade

Bag de her lækre boller med banan og chokoladestykker, og server dem som et nemt og lækkert mellemmåltid.

Ingredienser

14 boller
  • banan
  • 50 g
    mørk chokolade
  • 3 dl
    vand
  • 25 g
    gær
  • 1 dl
    yoghurt
  • 1 spsk
    rapsolie
  • 1 spsk
    sukker
  • 1 tsk
    salt
  • 150 g
    havregryn
  • 500 g
    hvedemel
Pensling
  • æg
  • 1 spsk
    vand
  1. 1
    Bagetid: ca. 15 min. ved 225 grader (varmluft).
  2. 2
    Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel. Kom dem op i en skål sammen med vand og gær, og rør rundt, til gæren er opløst.
  3. 3
    Kom yoghurt, olie, sukker, salt og havregryn i skålen, og rør rundt.
  4. 4
    Tilsæt melet lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele, og den kan også være, du skal bruge lidt ekstra. Det afhænger af størrelsen på de bananer, du har brugt.
  5. 5
    Ælt dejen godt sammen med en grydeske. Dejen skal være lidt klistret.
  6. 6
    Hak chokoladen, hvis du ikke bruger chokoladeknapper, og ælt den ind i dejen.
  7. 7
    Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time.
  8. 8
    Dyp 2 spiseskeer i et glas med vand, og brug dem til at tage en klump dej op af skålen. Form den til en bolle, og sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. 9
    Fortsæt på samme måde med resten af dejen, så du i alt får ca. 14 boller. De fylder to bageplader i alt.
  10. 10
    Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  11. 11
    Lad bollerne efterhæve, mens ovnen varmer op.
  12. 12
    Bland bland æg og vand sammen i et glas, og pensl det første hold boller med blandingen.
  13. 13
    Placér bagepladen på den midteste rille i ovnen, og bag bollerne i ca. 15 minutter. Du skal kun bage én plade ad gangen.
  14. 14
    Lad bollerne køle af på en bagerist.

Tip

Opskriften er inspireret af Anne Ravn, Grove Løjer. Bollerne er færdige, hvis det lyder hult, når du banker dem let i bunden. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær.