Grove boller med æbler og kanel
Tilsæt æbler og kanel til de grove boller. Så kommer de til at smage dejlig sødt og krydret. Prøv dig frem med andre frugter, grøntsager, nødder, krydderier eller måske lidt chokolade.
Ingredienser
12 stk. boller
-
2 stkæble
-
3 dlvand – lillefingervarmt
-
20 ggær
-
1 dldl surmælksprodukt som A38, skyr eller yoghurt. Se efter Nøglehullet
-
1 spskrapsolie
-
2 spsksukker
-
1 tskgroft salt
-
1 tskkanel
-
150 ghavregryn
-
200 ghvedemel
-
1Bagetid: ca. 15 min. ved 225 grader (varmluft).
-
2Vask hænder
-
3Skyl æblerne og riv dem på et rivejern
-
4Kom vand i en stor skål, og smuldr gæren heri
-
5Rør til gæren er opløst
-
6Rør surmælksprodukt, olie, sukker, salt, revne æbler, kanel og havregryn i vandet
-
7Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt
-
8Slå dejen godt sammen med en grydeske
-
9Dejen skal være lidt klisteret
-
10Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm
-
11Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time
-
12Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
-
13Læg bagepapir på en bageplade
-
14Dyp 2 spiseskeer i et glas med vand
-
15Tag en klat dej op, svarende til en bolle, med skeerne, og sæt bollen på bagepladen
-
16Lav i alt 12 boller
-
17Lad bollerne efterhæve, til ovnen er varm
-
18Stil bollerne midt i ovnen. Bag dem ca. 15 min.
-
19Lad bollerne køle af på en bagerist
-
20Servering:Server en bolle til hver person
-
21Opskriften er inspireret af Anne Ravn, Grove Løjer
-
Tip
Bollerne er færdige, hvis det lyder hult, når du banker dem let under bunden. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær.