Grove ærteboller
Lav en stor portion i weekenden. Det er så godt, når man har til mange dage.
Ingredienser
20 boller
-
50 gflækærter
-
1 llunkent vand
-
50 ggær
-
1 dlrapsolie
-
300 gfuldkornshvedemel. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
-
1 spsksalt
-
200 ghvedemel
-
200 gkikærtemel
Til at rulle bollerne i
-
100 gflækærter
-
100 gknuste hvedekerner
Drikkevare
-
8 dlmælk, se efter Nøglehullet
-
1Aftenen før:Sæt flækærterne i blød i rigeligt vand. Sæt dem i køleskabet.
-
2Kom vand i en stor skål.
-
3Oplæs gæren i vandet.
-
4Tilsæt rapsolie, fuldkornshvedemel, salt, hvedemel og kikærtemel. Hold til af hvedemelet tilbage. Tilsæt indtil dejen er lind.
-
5Ælt dejen godt på køkkenbordet eller i en røremaskine.
-
6Kom husholdningsfilm over skålen.
-
7Kom flækærter i en blender, blend dem godt.
-
8Lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted.
-
9Kom bagepapir på en bageplade.
-
10Skær dejen i grove boller, ca. 20 stk.
-
11Rul hver bolle i flækærter og knuste hvedekerner.
-
12Læg bollerne på bagepladen og lad dem efterhæve i 20 minutter.
-
13Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
-
14Bag bollerne i ca. 30 minutter.
-
15Tjek om bollerne er færdigbagte. Hvis de lyder hult, når du banker dem under bunden, er de færdigbagte.
-
16Lad dem køle af på en bagerist.
-
17Server 1 bolle og 1 glas mælk (2 dl) til hver person.
-