 
Grøntsagssuppe med rugbolle
 Lav en fyldig suppe af de grøntsager, du har i skuffer, køleskab og fryser. Spis grove rugboller til. Så har du et sundt mellemmåltid.
Ingredienser
Suppe
 - 
200 ggulerod
- 
200 gkartofler
- 
200 gjordskok
- 
2 stkløg
- 
1 fedhvidløg
- 
1 spskolivenolie
- 
1 stkboullionterning eller lidt koncentreret fond
- 
1 lvand
Tilbehør
 - 
8 stksmå rugboller eller små skolerugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
- 
1Vask hænder
- 
2Skyl gulerødder, jordskokker og kartofler
- 
3Skræl grøntsager og kartofler
- 
4Skær grøntsager og kartofler i tern
- 
5Pil løg og hvidløg. Skær dem i både
- 
6Hæld olie i en stor gryde og tænd for blusset
- 
7Tilsæt grøntsager og kartofler når olien er varm, og steg et par min.
- 
8Tilsæt vand og boullionterning
- 
9Lad gryden koge ved svag varme, til grøntsagerne er møre
- 
10Blend grøntsagerne med en stavblender eller i en blender
- 
11Smag eventuelt suppen til med salt og peber
- 
12Servering:Fordel suppen i fire dybe tallerkener og server 2 små rugboller til hver.
- 
![]()  
Tip
 Hvis du er på farten, kan du have den varme suppe med i en termokande. En grønsagssuppe er en rigtig god måde at få brugt rester af grøntsager og kartofler. Brug de grøntsager, du har i køleskab og skuffer. Smag til med friske krydderurter eller krydderier. 
