Grønsagssuppe med rugbolle
Lav en fyldig suppe af de grøntsager, du har i skuffer, køleskab og fryser. Spis grove rugboller til. Så har du et sundt mellemmåltid.
Ingredienser
Suppe
-
200 ggulerod
-
200 gkartofler
-
200 gjordskok
-
2 stkløg
-
1 fedhvidløg
-
1 spskolivenolie
-
1 stkboullionterning eller lidt koncentreret fond
-
1 lvand
Tilbehør
-
8 stksmå rugboller eller små skolerugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
1Vask hænder
-
2Skyl gulerødder, jordskokker og kartofler
-
3Skræl grøntsager og kartofler
-
4Skær grøntsager og kartofler i tern
-
5Pil løg og hvidløg. Skær dem i både
-
6Hæld olie i en stor gryde og tænd for blusset
-
7Tilsæt grøntsager og kartofler når olien er varm, og steg et par min.
-
8Tilsæt vand og boullionterning
-
9Lad gryden koge ved svag varme, til grøntsagerne er møre
-
10Blend grøntsagerne med en stavblender eller i en blender
-
11Smag eventuelt suppen til med salt og peber
-
12Servering:Fordel suppen i fire dybe tallerkener og server 2 små rugboller til hver.
-
Tip
Hvis du er på farten, kan du have den varme suppe med i en termokande. En grønsagssuppe er en rigtig god måde at få brugt rester af grøntsager og kartofler. Brug de grøntsager, du har i køleskab og skuffer. Smag til med friske krydderurter eller krydderier.