Grøntsager med hyttostdip
Grøntsager med hytteostdip, ristet rugbrød og et glas mælk stiller sulten og slukker tørsten. Hytteost er et magert alternativ til skæreost.
Ingredienser
-
200 ghytteost
-
agurk
-
1 spskcitronsaft
-
peber
-
4 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
800 ggrøntsager som gulerod, pastinak, persillerod, fennikel, selleri eller bladselleri
Tilbehør
-
6 dlmælk. Se efter Nøglehullet
-
1Vask hænder
-
2Skyl agurken og riv den på den grove side af rivejernet
-
3Bland agurk, hytteost og citronsaft
-
4Smag til med lidt peber
-
5Stil dippen i køleskabet
-
6Skyl og skræl grøntsagerne. Skær dem i stave
-
7Rist rugbrødet på en brødrister
-
8Servering:Del hyttostdip og grøntsager i fire. Dyp grøntsagerne i dippen, og server det ristede rugbrød til. Sluk tørsten i et glas mælk.
-
Tip
Finthakket tomat eller peberfrugt smager også godt i hytteostdippen. Brug de grøntsager, du godt kan lide, og som du har derhjemme. På den måde kan du undgå madspild, og det er godt for klimaet.