Grøntsager med hummusdip
Lav en lækker humusdip i en mild version, eller hvor du skuer op for krydderierne. Humus er en bælgfrugt, som ligger nederst i Madpyramiden. Spis derfor ofte bælgfrugter.
Ingredienser
Hummusdip
-
100 gkikærter
-
2 fedhvidløg
-
25 gtahin eller peanutbutter
-
2 stkcitron
-
1 tsktabasco
-
spidskommen
-
2 spskolivenolie
-
1 tskgroft salt
Grøntsager
-
520 ggrøntsager som bladselleri, fennikel, gulerødder, pastinak, persillerod eller selleri
-
1Fyld en stor skål med vand
-
2Sæt kikærterne i blød i minimum 12 timer i køleskabet
-
3Kasser vandet fra kikærterne
-
4Skyl kikærterne under rindende, koldt vand
-
5Læg kikærterne i en gryde og hæld vand på, til det dækker
-
6Læg to fed hvidløg i vandet
-
7Tænd for blusset
-
8Kog kikærterne under låg ved svag varme i ca. en time, til de er møre. Mærk med en kniv
-
9Hæld kogevandet fra kikærterne, men gem et par dl
-
10Put kikærterne i en blender
-
11Tilsæt tahin eller peanutbutter, saften fra to citroner, chili, spidskommen, olivenolie og salt
-
12Blend til dippen er glat og uden klumper
-
13Tilsæt lidt af kogevandet, til dippen har en god lind konsistens
-
14Smag humusdippen til
-
15Del portionen i to
-
16Servering:Del den halve portion humusdip i fire og server med grøntsager, 1/4 af grøntsagerne til hver person
-
Tip
Gem resten af humusdippen til en anden dag. Humusdip smager godt på brød, som fyld i en sandwich eller som creme til grøntsager, kartofler eller kød. I stedet for kikærter kan du bruge butter beans, hvide bønner eller linser.