Skip to the content

Grønsagsret med nødder

Hold en eller flere kødfrie dage om ugen. Det er godt, både for dig og for vores planet.

Ingredienser

  • 120 g
    tørrede kikærter
  • 300 g
    kartofler. Gerne nye kartofler
Dressing
  • 1 dl
    rapsolie
  • 1 dl
    hvidvinseddike
  • 2 spsk
    sennep (kan udelades)
  • 1 stk
    blomkål
  • 1 stk
    broccoli
  • 4 stk
    grøn asparges
  • 100 g
    mandel
  1. 1
    Sæt kikærterne i blød i rigeligt, koldt vand i minimum 12 timer
  2. 2
    Skyl kikærterne
  3. 3
    Kog kikærterne efter anvisningen på emballagen
  4. 4
    Skæl kartoflerne
  5. 5
    Kog kartoflerne til de er møre, cirka 12-14 minutter
  6. 6
    Skær kartoflerne i skiver
  7. 7
    Kom mandlerne på en tør stegepande
  8. 8
    Rist mandlerne til de er gyldne
  9. 9
    Lad mandlerne køle lidt af og hak dem groft
  10. 10
    Kom eddike og sennep i en blender
  11. 11
    Start blenderen og hæld langsomt olie i, til dressingen bliver tyk
  12. 12
    Skyl blomkål og broccoli
  13. 13
    Skær blomkål og broccoli i små buketter
  14. 14
    Skyl asparges, knæk bunden af, og snit asparges i kvarte
  15. 15
    Bland grøntsager med kikærter, kartofler og dressing
  16. 16
    Drys mandler over salaten
  17. 17
    Del salaten i fire, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
  18. Voksenportion

    Børneportion

    grønsagsret_nødder_lille.jpg