Grønsagsret med nødder
Hold en eller flere kødfrie dage om ugen. Det er godt, både for dig og for vores planet.
Ingredienser
-
120 gtørrede kikærter
-
300 gkartofler. Gerne nye kartofler
Dressing
-
1 dlrapsolie
-
1 dlhvidvinseddike
-
2 spsksennep (kan udelades)
-
1 stkblomkål
-
1 stkbroccoli
-
4 stkgrøn asparges
-
100 gmandel
-
1Sæt kikærterne i blød i rigeligt, koldt vand i minimum 12 timer
-
2Skyl kikærterne
-
3Kog kikærterne efter anvisningen på emballagen
-
4Skæl kartoflerne
-
5Kog kartoflerne til de er møre, cirka 12-14 minutter
-
6Skær kartoflerne i skiver
-
7Kom mandlerne på en tør stegepande
-
8Rist mandlerne til de er gyldne
-
9Lad mandlerne køle lidt af og hak dem groft
-
10Kom eddike og sennep i en blender
-
11Start blenderen og hæld langsomt olie i, til dressingen bliver tyk
-
12Skyl blomkål og broccoli
-
13Skær blomkål og broccoli i små buketter
-
14Skyl asparges, knæk bunden af, og snit asparges i kvarte
-
15Bland grøntsager med kikærter, kartofler og dressing
-
16Drys mandler over salaten
-
17Del salaten i fire, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion