Fuldkornssnegl med dadler og nødder
Bag lækre fuldkornssnegle til dit eftermiddagsmåltid. Fuldkorn mætter godt, mens dadler og nødder giver naturlig sødme og knas. Drik et glas mælk til.
Ingredienser
20 stk. snegle
-
30 ggær
-
1.2 dlvand
-
2 dlsurmælksprodukt som yoghurt, A38, skyr eller fromage frais. Se efter Nøglehullet
-
groft salt
-
1 tskrapsolie
-
1 dlhavregryn
-
200 ggrahamsmel
-
200 ghvedemel
Fyld
-
135 ghasselnød
-
1 spskrapsolie
-
3 spskvand
-
100 gdadler
-
kanel
Pensling
-
1 stksammenpisket æg, surmælksprodukt eller vand
Tilbehør pr. person
-
1 glas mælk. Se efter Nøglehullet
-
1Bagetid: Ca. 17-20 min. ved 180 grader (varmluft)
-
2Vask hænder
-
3Hæld vand i en stor skål og smuldr gæren heri
-
4Rør til gæren er opløst
-
5Tilsæt syrnet mælkeprodukt, salt, rapsolie og havregryn
-
6Rør godt rundt i dejen
-
7Tilsæt grahamsmel
-
8Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen er fast og lind
-
9Stil dejen til hævning i ca. 1 time
-
10Læg hasselnødderne på en tør stegepande
-
11Tænd for blusset og rist nødderne over svag varme, til de er gyldne
-
12Blend hasselnødderne med olie og vand
-
13Tilsæt dadlerne og blend til hasselnøddesmørret har en smøragtig konsistens. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis konsistensen er for fast
-
14Smag til med kanel
-
15Læg bagepapir på en bageplade
-
16Rul dejen ud til en stor tynd flade, ca. 35x40 cm.
-
17Spred fyldet ud på fladen i et jævnt lag
-
18Rul dejen sammen
-
19Skær rullen i ca. 1 cm tykke skiver
-
20Sæt sneglene på en bageplade og tryk dem lidt flade
-
21Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
-
22Lad sneglene hæve i ca. 30 min et lunt sted
-
23Pensl sneglene og bag dem midt i ovnen ca. 17-20 min. til de er let gyldne
-
24Servering:Server en snegl pr person. Sluk tørsten i et glas mælk
-
25Opskriften er inspireret af Fødevarestyrelsens ”Glad mad i børnemaver – inspiration til daginstitutioner”
-
Tip
Du kan fryse resten af sneglene ned. I stedet for hasselnødder og dadler kan du bruge andre nødder og tørrede frugter.