Skip to the content

Fuldkornssnegl med dadler og nødder

Bag lækre fuldkornssnegle til dit eftermiddagsmåltid. Fuldkorn mætter godt, mens dadler og nødder giver naturlig sødme og knas. Drik et glas mælk til.

Ingredienser

20 stk. snegle
  • 30 g
    gær
  • 1.2 dl
    vand
  • 2 dl
    surmælksprodukt som yoghurt, A38, skyr eller fromage frais. Se efter Nøglehullet
  • groft salt
  • 1 tsk
    rapsolie
  • 1 dl
    havregryn
  • 200 g
    grahamsmel
  • 200 g
    hvedemel
Fyld
  • 135 g
    hasselnød
  • 1 spsk
    rapsolie
  • 3 spsk
    vand
  • 100 g
    dadler
  • kanel
Pensling
  • 1 stk
    sammenpisket æg, surmælksprodukt eller vand
Tilbehør pr. person
  • 1 glas mælk. Se efter Nøglehullet
  1. 1
    Bagetid: Ca. 17-20 min. ved 180 grader (varmluft)
  2. 2
    Vask hænder
  3. 3
    Hæld vand i en stor skål og smuldr gæren heri
  4. 4
    Rør til gæren er opløst
  5. 5
    Tilsæt syrnet mælkeprodukt, salt, rapsolie og havregryn
  6. 6
    Rør godt rundt i dejen
  7. 7
    Tilsæt grahamsmel
  8. 8
    Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen er fast og lind
  9. 9
    Stil dejen til hævning i ca. 1 time
  10. 10
    Læg hasselnødderne på en tør stegepande
  11. 11
    Tænd for blusset og rist nødderne over svag varme, til de er gyldne
  12. 12
    Blend hasselnødderne med olie og vand
  13. 13
    Tilsæt dadlerne og blend til hasselnøddesmørret har en smøragtig konsistens. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis konsistensen er for fast
  14. 14
    Smag til med kanel
  15. 15
    Læg bagepapir på en bageplade
  16. 16
    Rul dejen ud til en stor tynd flade, ca. 35x40 cm.
  17. 17
    Spred fyldet ud på fladen i et jævnt lag
  18. 18
    Rul dejen sammen
  19. 19
    Skær rullen i ca. 1 cm tykke skiver
  20. 20
    Sæt sneglene på en bageplade og tryk dem lidt flade
  21. 21
    Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  22. 22
    Lad sneglene hæve i ca. 30 min et lunt sted
  23. 23
    Pensl sneglene og bag dem midt i ovnen ca. 17-20 min. til de er let gyldne
  24. 24
    Servering:
    Server en snegl pr person. Sluk tørsten i et glas mælk
  25. 25
    Opskriften er inspireret af Fødevarestyrelsens ”Glad mad i børnemaver – inspiration til daginstitutioner”

Tip

Du kan fryse resten af sneglene ned. I stedet for hasselnødder og dadler kan du bruge andre nødder og tørrede frugter.