Fuldkornspirogger med kartofler og ærter
Brug en rest kogte kartofler og smag til med masser af krydderier. Pirogger med fuldkornmel og kartofler er et mættende mellemmåltid. Du kan variere fyldet i det uendelige.
Ingredienser
Til 8 pirogger
-
25 ggær
-
2 dlvand
-
1 dlsurmælksprodukt
-
1 tsksalt
-
75 ghavregryn
-
hvedemel
Fyld
-
400 gkogt kartoffel
-
1 spskolie
-
1 tskkarry
-
1 stkløg
-
100 gært
-
salt og peber
Pensling
-
1 stkæg
Tilbehør
-
4 glasmælk
-
1Bagetid: ca. 15 min. ved 200 grader (varmluft)
-
2Dej:Vask hænder
-
3Smuldr gæren i en stor skål
-
4Tilsæt vand og surmælksprodukt og rør, til gæren er opløst
-
5Tilsæt salt
-
6Tilsæt havregryn og rør godt
-
7Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og rør godt
-
8Tag dejen ud af skålen og ælt den godt
-
9Dæk dejen til med husholdningsfilm og stil den til hævning et lunt sted i min. 1 time
-
10Fyld:Vask hænder
-
11Pil løget og hak det fint
-
12Skær de kogte kartofler i tern
-
13Hæld lidt olie på en stegepande
-
14Læg kartoffelternene på stegepanden, når olien er varm
-
15Tilsæt karry og rør godt i panden
-
16Tilsæt løg og lad dem stege med
-
17Tilsæt ærterne, når løgnene er blevet bløde
-
18Tag stegepanden af blusset
-
19Smag til med lidt salt og peber
-
20Pirogger:Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
-
21Læg bagepapir på en bageplade
-
22Del dejen i to
-
23Rul dejen tyndt ud til fire pandekager på størrelse med en spisetallerken
-
24Læg dem på pladen med bagepapir
-
25Fordel fyldet på den ene halvdel af hver pandekage
-
26Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel
-
27Gentag punkt 23-26 med den anden del af dejen
-
28Pensl piroggerne med sammenpisket æg
-
29Bag piroggerne i ca. 15 min, til de er gyldne
-
30Lad piroggerne køle lidt af på en bagerist
-
31Spis en pirog pr. person og drik et glas mælk til
-
Tip
Fyldet til piroggerne kan varieres i det uendelige. Slip fantasien løs og få tømt køleskab og skuffer.