Skip to the content

Fuldkornspirogger med kartofler og ærter

Brug en rest kogte kartofler og smag til med masser af krydderier. Pirogger med fuldkornmel og kartofler er et mættende mellemmåltid. Du kan variere fyldet i det uendelige.

Ingredienser

Til 8 pirogger
  • 25 g
    gær
  • 2 dl
    vand
  • 1 dl
    surmælksprodukt
  • 1 tsk
    salt
  • 75 g
    havregryn
  • hvedemel
Fyld
  • 400 g
    kogt kartoffel
  • 1 spsk
    olie
  • 1 tsk
    karry
  • 1 stk
    løg
  • 100 g
    ært
  • salt og peber
Pensling
  • 1 stk
    æg
Tilbehør
  • 4 glas
    mælk
  1. 1
    Bagetid: ca. 15 min. ved 200 grader (varmluft)
  2. 2
    Dej:
    Vask hænder
  3. 3
    Smuldr gæren i en stor skål
  4. 4
    Tilsæt vand og surmælksprodukt og rør, til gæren er opløst
  5. 5
    Tilsæt salt
  6. 6
    Tilsæt havregryn og rør godt
  7. 7
    Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og rør godt
  8. 8
    Tag dejen ud af skålen og ælt den godt
  9. 9
    Dæk dejen til med husholdningsfilm og stil den til hævning et lunt sted i min. 1 time
  10. 10
    Fyld:
    Vask hænder
  11. 11
    Pil løget og hak det fint
  12. 12
    Skær de kogte kartofler i tern
  13. 13
    Hæld lidt olie på en stegepande
  14. 14
    Læg kartoffelternene på stegepanden, når olien er varm
  15. 15
    Tilsæt karry og rør godt i panden
  16. 16
    Tilsæt løg og lad dem stege med
  17. 17
    Tilsæt ærterne, når løgnene er blevet bløde
  18. 18
    Tag stegepanden af blusset
  19. 19
    Smag til med lidt salt og peber
  20. 20
    Pirogger:
    Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  21. 21
    Læg bagepapir på en bageplade
  22. 22
    Del dejen i to
  23. 23
    Rul dejen tyndt ud til fire pandekager på størrelse med en spisetallerken
  24. 24
    Læg dem på pladen med bagepapir
  25. 25
    Fordel fyldet på den ene halvdel af hver pandekage
  26. 26
    Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel
  27. 27
    Gentag punkt 23-26 med den anden del af dejen
  28. 28
    Pensl piroggerne med sammenpisket æg
  29. 29
    Bag piroggerne i ca. 15 min, til de er gyldne
  30. 30
    Lad piroggerne køle lidt af på en bagerist
  31. 31
    Spis en pirog pr. person og drik et glas mælk til

Tip

Fyldet til piroggerne kan varieres i det uendelige. Slip fantasien løs og få tømt køleskab og skuffer.