Skip to the content

Fuldkornslasagne. Hertil tomatsalat

Lasagne med fuldkorn og masser af grøntsager. Her er opskriften på en sund og mættende klassiker.

Ingredienser

Lasagne
  • 1 stk
    løg
  • 2 fed
    hvidløg
  • 1 spsk
    olivenolie
  • 3 stk
    gulerod
  • 1 stk
    peberfrugt
  • 400 g
    hakket oksekød, se efter Nøglehullet
  • 1 tsk
    tørret timian
  • 1 tsk
    tørret oregano
  • 1 tsk
    paprika
  • 1 dåse
    tomatpure
  • 1 dåse
    flået tomat
  • 2 spsk
    balsamicoeddike
  • salt
  • peber
  • 200 g
    persillerod, pastinak eller knoldselleri
  • 4 stk
    frisk mozzarella
  • 250 g
    fuldkornslasagneplader. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 30 g
    rasp
Tomatsalat
  • 1 stk
    agurk
  • 5 stk
    tomat
  • 1 bundt
    mynte
  • 1 spsk
    olivenolie
  • 1 stk
    citron
  • 1 dl
    balsamicoeddike
  • salt
  • peber
Drikkevarer
  • 1 stk
    glas rødvin til hver voksen
  • 1 stk
    glas sodavand til hvert barn
  1. 1
    Lasagne:
    Pil løg og hvidløg og hak dem fint
  2. 2
    Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet
  3. 3
    Skyl peberfrugten, og skær den i tern
  4. 4
    Kom olivenolie i en stor gryde og tænd for blusset
  5. 5
    Svits løg og hvidløg
  6. 6
    Tilsæt gulerødder og peberfrugt og svits et par minutter
  7. 7
    Tilsæt kødet, og svits et par minutter
  8. 8
    Tilsæt timian, oregano, paprika og tomatpure og rør rundt
  9. 9
    Hæld de flåede tomater i, eddike og kog kødsovsen i cirka 15 minutter
  10. 10
    Smag kødsovsen til med salt og peber
  11. 11
    Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  12. 12
    Skræl pastinak/persillerod eller knoldselleri og snit dem helt fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv
  13. 13
    Skær tre kugler mozzarella i tynde skiver
  14. 14
    Læg et lag kødsovs og pastinak/persillerod eller knoldselleri i bunden af et ildfast fad
  15. 15
    Derpå lasagneplader og mozzarella og sådan forsætter du til du har brugt al kødsovs og pastinak/persillerod eller knoldselleri
  16. 16
    Slut af med plukket mozzarella på toppen og drys med rasp
  17. 17
    Sæt lasagnen midt i ovnen og bag den i cirka 40-45 minutter til den er gylden og lasagnepladerne møre
  18. 18
    Tomatsalat med agurk:
    Skyl agurk, tomat og mynte
  19. 19
    Flæk agurken og skær den i skiver, skær tomaterne i både og pluk mynten
  20. 20
    Bland agurk, tomat, mynte og olivenolie. Smag til med eddike, citronsaft og lidt salt og peber
  21. 21
    Servering:
    Pr voksen: 300 g fuldkornslasagne, 30 % af tomatsalaten og 1 glas rødvin
  22. 22
    Pr. barn: 200 g fuldkornslasagne, 20 % af tomatsalaten og 1 glas sodavand
  23. 23
    Gem resten af lasagnen til en anden dag, frys den ned, eller brug den til madpakker
  24. Voksenportion

    Børneportion

    fuldkornslasagne_hertil_tomatsalat_lille.jpg

Tip

Du kan også købe et glas tomatsovs og selv tilsætte revne grønsager.