Fuldkornslasagne. Hertil tomatsalat
Lasagne med fuldkorn og masser af grøntsager. Her er opskriften på en sund og mættende klassiker.
Ingredienser
Lasagne
-
1 stkløg
-
2 fedhvidløg
-
1 spskolivenolie
-
3 stkgulerod
-
1 stkpeberfrugt
-
400 ghakket oksekød, se efter Nøglehullet
-
1 tsktørret timian
-
1 tsktørret oregano
-
1 tskpaprika
-
1 dåsetomatpure
-
1 dåseflået tomat
-
2 spskbalsamicoeddike
-
salt
-
peber
-
200 gpersillerod, pastinak eller knoldselleri
-
4 stkfrisk mozzarella
-
250 gfuldkornslasagneplader. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
30 grasp
Tomatsalat
-
1 stkagurk
-
5 stktomat
-
1 bundtmynte
-
1 spskolivenolie
-
1 stkcitron
-
1 dlbalsamicoeddike
-
salt
-
peber
Drikkevarer
-
1 stkglas rødvin til hver voksen
-
1 stkglas sodavand til hvert barn
-
1Lasagne:Pil løg og hvidløg og hak dem fint
-
2Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet
-
3Skyl peberfrugten, og skær den i tern
-
4Kom olivenolie i en stor gryde og tænd for blusset
-
5Svits løg og hvidløg
-
6Tilsæt gulerødder og peberfrugt og svits et par minutter
-
7Tilsæt kødet, og svits et par minutter
-
8Tilsæt timian, oregano, paprika og tomatpure og rør rundt
-
9Hæld de flåede tomater i, eddike og kog kødsovsen i cirka 15 minutter
-
10Smag kødsovsen til med salt og peber
-
11Tænd ovnen på 180 grader varmluft
-
12Skræl pastinak/persillerod eller knoldselleri og snit dem helt fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv
-
13Skær tre kugler mozzarella i tynde skiver
-
14Læg et lag kødsovs og pastinak/persillerod eller knoldselleri i bunden af et ildfast fad
-
15Derpå lasagneplader og mozzarella og sådan forsætter du til du har brugt al kødsovs og pastinak/persillerod eller knoldselleri
-
16Slut af med plukket mozzarella på toppen og drys med rasp
-
17Sæt lasagnen midt i ovnen og bag den i cirka 40-45 minutter til den er gylden og lasagnepladerne møre
-
18Tomatsalat med agurk:Skyl agurk, tomat og mynte
-
19Flæk agurken og skær den i skiver, skær tomaterne i både og pluk mynten
-
20Bland agurk, tomat, mynte og olivenolie. Smag til med eddike, citronsaft og lidt salt og peber
-
21Servering:Pr voksen: 300 g fuldkornslasagne, 30 % af tomatsalaten og 1 glas rødvin
-
22Pr. barn: 200 g fuldkornslasagne, 20 % af tomatsalaten og 1 glas sodavand
-
23Gem resten af lasagnen til en anden dag, frys den ned, eller brug den til madpakker
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Du kan også købe et glas tomatsovs og selv tilsætte revne grønsager.