Skip to the content

Fuldkornshavregrynskager med rosiner

I en sund og varieret kost er der også plads til lidt sødt. Bag fuldkornshavregrynskager med rosiner – det gør den søde tand glad. Nyd kagerne sammen med dem, du holder af.

Ingredienser

  • 125 g
    smør
  • 75 g
    rørsukker
  • 75 g
    brun farin
  • 1 tsk
    salt
  • natron
  • 1 tsk
    bagepulver
  • stødt kanel
  • 2 stk
    æg
  • 2 tsk
    vaniljesukker
  • 200 g
    fuldkornshvedemel
  • 120 g
    havregryn
  • 90 g
    rosin
  1. 1
    Bagetid: 8-10 min ved 190 grader (varmluft)
  2. 2
    Vask hænder
  3. 3
    Tænd ovnen på 190 grader
  4. 4
    Læg bagepapir på en bageplade
  5. 5
    Pisk smør, rørsukker og farin sammen med el-mikser, til det er godt cremet og luftigt
  6. 6
    Tilsæt salt, natron, bagepulver og kanel og pisk det hele sammen
  7. 7
    Slå æggene ud og kom dem i smørblandingen sammen med vaniljesukker og pisk det godt sammen - husk at skrabe dejen ned fra kanterne af og til og pisk igen
  8. 8
    Tilsæt fuldkornsmel og havregryn, pisk ved laveste hastighed, så det lige bliver blandet sammen med resten
  9. 9
    Vend rosinerne i
  10. 10
    Sæt små klatter af dejen på bagepladen ved hjælp af to skeer
  11. 11
    Tryk kagerne lidt flade
  12. 12
    Bag kagerne midt i ovnen i 8-10 min, til de er gyldne
  13. 13
    Tag kagerne ud af ovnen
  14. 14
    Flyt kagerne over på en bagerist og lad dem køle af
  15. 15
    Servering:
    Server en fuldkornshavregrynskage til hver. Gem resten i en lufttæt beholder

Tip

Du kan bruge andre typer af tørret frugt, for eksempel tranebær. Du kan også putter nødder og/eller chokolade i kagerne. I stedet for cookies kan du blande en lille slikpose, 30-40 g, pr person.