Fuldkornshavregrynskager med rosiner
I en sund og varieret kost er der også plads til lidt sødt. Bag fuldkornshavregrynskager med rosiner – det gør den søde tand glad. Nyd kagerne sammen med dem, du holder af.
Ingredienser
-
125 gsmør
-
75 grørsukker
-
75 gbrun farin
-
1 tsksalt
-
natron
-
1 tskbagepulver
-
stødt kanel
-
2 stkæg
-
2 tskvaniljesukker
-
200 gfuldkornshvedemel
-
120 ghavregryn
-
90 grosin
-
1Bagetid: 8-10 min ved 190 grader (varmluft)
-
2Vask hænder
-
3Tænd ovnen på 190 grader
-
4Læg bagepapir på en bageplade
-
5Pisk smør, rørsukker og farin sammen med el-mikser, til det er godt cremet og luftigt
-
6Tilsæt salt, natron, bagepulver og kanel og pisk det hele sammen
-
7Slå æggene ud og kom dem i smørblandingen sammen med vaniljesukker og pisk det godt sammen - husk at skrabe dejen ned fra kanterne af og til og pisk igen
-
8Tilsæt fuldkornsmel og havregryn, pisk ved laveste hastighed, så det lige bliver blandet sammen med resten
-
9Vend rosinerne i
-
10Sæt små klatter af dejen på bagepladen ved hjælp af to skeer
-
11Tryk kagerne lidt flade
-
12Bag kagerne midt i ovnen i 8-10 min, til de er gyldne
-
13Tag kagerne ud af ovnen
-
14Flyt kagerne over på en bagerist og lad dem køle af
-
15Servering:Server en fuldkornshavregrynskage til hver. Gem resten i en lufttæt beholder
-
Tip
Du kan bruge andre typer af tørret frugt, for eksempel tranebær. Du kan også putter nødder og/eller chokolade i kagerne. I stedet for cookies kan du blande en lille slikpose, 30-40 g, pr person.