Skip to the content

Frokostpizza

Pizza kan sagtens være en sund frokost. Bag med fuldkorn og top med grønt.

Ingredienser

Pizzadej
  • 2 dl
    lunkent vand
  • 15 g
    gær
  • salt
  • 200 g
    fuldkornshvedemel. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  • 300 g
    hvedemel
Topping
  • 2 stk
    gulerod
  • 1 stk
    glas tomatpesto. For eksempel fra Katrine og Alfred
  • 50 g
    reven ost, 45+
  1. 1
    Kom vand i en stor skål.
  2. 2
    Opløs gær i vandet.
  3. 3
    Tilsæt salt.
  4. 4
    Rør mel og rapsolie i dejen, rør godt.
  5. 5
    Ælt dejen godt på køkkenbordet eller en røremaskine.
  6. 6
    Kom dejen tilbage i skålen, læg et stykke husholdningsfilm over skålen.
  7. 7
    Lad dejen hæve min. 1 time og gerne længere ved stuetemperatur.
  8. 8
    Tænd ovnen på 220 grader.
  9. 9
    Læg bagepapir på en bageplade.
  10. 10
    Del dejen i fire.
  11. 11
    Rul dejen ud til pizzabunde.
  12. 12
    Bag bundene i ca. 10-15 minutter.
  13. 13
    Topping til pizza:
    Skyl og skræl gulerødderne.
  14. 14
    Riv gulerødderne på et rivejern.
  15. 15
    Smør bundene med tomatpesto.
  16. 16
    Kom reven gulerod og reven ost på toppen.
  17. 17
    Bag pizzaerne ved 200 grader i ca. 7 minutter.
  18. 18
    Server 20 % til hvert barn
  19. 19
    Server 30 % til hver voksen
  20. Voksenportion

    Børneportion

    frokostpizza_lille.jpg