Skip to the content

Frittata og hvidkål på japansk

Spring kødet over en gang i mellem og lav i stedet en lækker vegetarret. Vælg gerne grøntsager i sæson, når du laver mad. Om vinteren kan det for eksempel være hvidkål.

Ingredienser

Hvidkål
  • hvidkål
  • granatæble
  • wasabi
  • soja
  • fishsauce
Frittata
  • 400 g
    kartofler
  • 2 stk
    peberfrugter
  • 2 stk
    løg
  • 2 fed
    hvidløg
  • 600 g
    jordskok
  • 2 spsk
    olivenolie
  • 4 tsk
    paprika
  • 6 stk
    æg
  • 4 tsk
    timian
  • Lidt groft salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 4 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Hvidkål:
    Tag de yderste blade af hvidkålen fra
  3. 3
    Skyl hvidkålen. Snit den i fine strimler
  4. 4
    Halver granatæblet. Skrab eller bank kernerne ud af den ene halvdel
  5. 5
    Rør wasabi ud i soja og fishsauce
  6. 6
    Smag salaten til med dressingen
  7. 7
    Tænd oven på 175 grader
  8. 8
    Frittata:
    Vask og skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i skiver
  9. 9
    Skyl peberfrugterne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver
  10. 10
    Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde både
  11. 11
    Skæl jordskokkerne, og skær dem i skiver
  12. 12
    Hæld olie i en dyb stegepande
  13. 13
    Varm olien op, og tilsæt grøntsagerne og kartoflerne sammen med hvidløg og paprika
  14. 14
    Steg et par minutter
  15. 15
    Læg grøntsagerne i et ildfast fad ca. 30x24 cm
  16. 16
    Pisk æg sammen med timian. Krydr med salt og peber
  17. 17
    Hæld æggemassen over grøntsagerne og kartoflerne
  18. 18
    Stil fadet i ovnen i ca. 20 min., til æggemassen har sat sig
  19. 19
    Lad frittataen køle lidt af
  20. 20
    Servering:
    Del kålsalaten og frittaten i fire portioner. Godt 20 procent til hvert barn og små 30 procent til hver voksen. Server en skive rugbrød til hver person, gerne ristet.
  21. Voksenportion

    Børneportion

    frittata_og_hvidkål_på_japansk_lille.jpg

Tip

Du kan bruge andre grøntsager i frittataen. Brug for eksempel porre, tomater, gulerødder eller persillerødder. Fishsauce har en speciel smag. Hvis du ikke bryder dig om fishsauce, kan du udelade den fra dressingen og i stedet bruge lidt mere soja.