Frittata og hvidkål på japansk
Spring kødet over en gang i mellem og lav i stedet en lækker vegetarret. Vælg gerne grøntsager i sæson, når du laver mad. Om vinteren kan det for eksempel være hvidkål.
Ingredienser
Hvidkål
-
hvidkål
-
granatæble
-
wasabi
-
soja
-
fishsauce
Frittata
-
400 gkartofler
-
2 stkpeberfrugter
-
2 stkløg
-
2 fedhvidløg
-
600 gjordskok
-
2 spskolivenolie
-
4 tskpaprika
-
6 stkæg
-
4 tsktimian
-
Lidt groft salt og friskkværnet peber
Tilbehør
-
4 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
1Vask hænder
-
2Hvidkål:Tag de yderste blade af hvidkålen fra
-
3Skyl hvidkålen. Snit den i fine strimler
-
4Halver granatæblet. Skrab eller bank kernerne ud af den ene halvdel
-
5Rør wasabi ud i soja og fishsauce
-
6Smag salaten til med dressingen
-
7Tænd oven på 175 grader
-
8Frittata:Vask og skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i skiver
-
9Skyl peberfrugterne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver
-
10Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde både
-
11Skæl jordskokkerne, og skær dem i skiver
-
12Hæld olie i en dyb stegepande
-
13Varm olien op, og tilsæt grøntsagerne og kartoflerne sammen med hvidløg og paprika
-
14Steg et par minutter
-
15Læg grøntsagerne i et ildfast fad ca. 30x24 cm
-
16Pisk æg sammen med timian. Krydr med salt og peber
-
17Hæld æggemassen over grøntsagerne og kartoflerne
-
18Stil fadet i ovnen i ca. 20 min., til æggemassen har sat sig
-
19Lad frittataen køle lidt af
-
20Servering:Del kålsalaten og frittaten i fire portioner. Godt 20 procent til hvert barn og små 30 procent til hver voksen. Server en skive rugbrød til hver person, gerne ristet.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Du kan bruge andre grøntsager i frittataen. Brug for eksempel porre, tomater, gulerødder eller persillerødder. Fishsauce har en speciel smag. Hvis du ikke bryder dig om fishsauce, kan du udelade den fra dressingen og i stedet bruge lidt mere soja.