Skip to the content

Forårsbrunch 2.0

Start dagen med en solid brunch. Bag med fuldkorn, prøv disse lækre muffins.

Ingredienser

Ristet rugbrød med spejlæg. Hertil små kyllingepølser
  • 4 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 2 spsk
    rapsolie til stegning
  • 4 stk
    æg
  • 8 stk
    små kyllingepølser
  • 4 spsk
    ketchup
Fuldkornsmuffins ca. 20 stk
  • 250 g
    smør
  • 1 l
    mælk. Se efter Nøglehullet
  • 10 g
    frisk reven ingefær
  • 1 stk
    citron, ikke overfladebehandlet
  • 250 g
    hvedemel
  • 250 g
    mysli. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 250 g
    fuldkornshvedemel
  • 1 spsk
    bagepulver
  • 6 stk
    æg
  • 100 g
    mørk chokolade, 70 %
Grovboller, ca. 20 stk. Du kan også købe bollerne, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 6 dl
    lunkent vand
  • 25 g
    gær
  • 200 g
    fuldkornshvedemel
  • 200 g
    speltmel eller hvedemel
  • 40 g
    hvedeklid
  • 50 g
    blandede kerner eller frø som solsikkefrø eller sesamfrø
  • 10 g
    salt
  • 200 g
    hvedemel
  • 4 skive
    ost. Se efter Nøglehullet
  • 4 spsk
    marmelade
  1. 1
    Ristet rugbrød med spejlæg. Hertil små kyllingepølser:
    Rist rugbrød på begge sider på en brødrister
  2. 2
    Kom olie på to stegepander
  3. 3
    Varm stegepanderne op
  4. 4
    Slå forsigtigt æggene ud på den ene pande og spejl æggene til æggehviden er stivnet
  5. 5
    Rist pølserne på den anden pande
  6. 6
    Server ristet brød med spejlæg, pølser og en klat ketchup til hver person
  7. 7
    Fuldkornsmuffins:
    Tænd ovnen på 180 grader
  8. 8
    Mål alle ingredienser af
  9. 9
    Kom smør og mælk i en gryde og varm op til smørret er smeltet
  10. 10
    Skræl ingefæren og riv den fint
  11. 11
    Riv citronskallen på den fine side af rivejernet
  12. 12
    Bland hvedemel, mysli, fuldkornshvedemel og bagepulver i en stor røreskål
  13. 13
    Slå æggene ud et ad gangen i en kop
  14. 14
    Pisk æggene sammen
  15. 15
    Hæld mælkeblandingen sammen med æggene og pisk det sammen
  16. 16
    Hak chokoladen groft
  17. 17
    Rør den våde blanding sammen med den tørre, det skal kun lige hænge sammen
  18. 18
    Vend chokoladen i
  19. 19
    Kom dejen i muffinsforme
  20. 20
    Bag muffins midt i ovnen i cirka 12 minutter til de er gennembagte. Stik en lille kniv ned midt i en muffin, hvis der hænger dej på kniven skal de bage lidt længere
  21. 21
    Server en muffin til hvert barn
  22. 22
    Server to muffins til hver voksen
  23. 23
    Grovboller:
    Vej alle ingredienser af
  24. 24
    Hæld vand i en stor skål
  25. 25
    Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
  26. 26
    Kom fuldkornshvedemel, hvedeklid, salt og frø eller kerner i vandet og rør godt
  27. 27
    Kom hvedemel i lidt efter lidt til dejen er lind
  28. 28
    Ælt dejen i 8-10 minutter
  29. 29
    Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med husholdningsfilm eller et rent viskestykke
  30. 30
    Tænd ovnen på cirka 200 grader varmluft
  31. 31
    Læg bagepapir på en bageplade
  32. 32
    Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted
  33. 33
    Del dejen i 20 stykker og tril dem til boller
  34. 34
    Læg bollerne på bagepladen og bag bollerne midt i ovnen i cirka 20-25 minutter til bollerne er gennembagte. Bank under bunden på en bolle, hvis det lyder hult er den gennembagt
  35. 35
    Lad bollerne køle af på en bagerist
  36. 36
    Server en bolle til hvert barn, 1 skive ost på den ene halve og 1 spiseskefuld marmelade på den anden halve
  37. 37
    Server en bolle til hvert voksen, 1 skive ost på den ene halve og 1 spiseskefuld marmelade på den anden halve
  38. 38
    Du kan drikke et glas appelsinjuice til brunchen
  39. Voksenportion

    Børneportion

    forårsbrunch_2.0_lille.jpg