Skip to the content

Fennikelsalat og små vilde frikadeller

Pep den klassiske frikadelle op med kød af vildt. Det smager fantastisk.

Ingredienser

Ovnbagte kartofler
  • 600 g
    kartofler
  • lidt rapsolie
  • groft salt
  • 1 bundt
    persille
Vilde frikadeller
  • 400 g
    hakket bov af vildt eller hakket oksekød
  • 1 stk
    løg eller rødløg
  • 1 fed
    hvidløg
  • 1 bundt
    timian
  • 50 g
    bacon
  • Kærnemælk
  • 2 stk
    æg
  • 1 tsk
    lakridspulver
  • salt
  • peber
  • rapsolie til stegning
Fennikelsalat
  • 2 stk
    fennikel
  • 4 spsk
    Flydende honning
  • 1 stk
    citron, ikke overfladebehandlet
  • 1 spsk
    nøddeolie
  • salt
  • peber
  • chili
  • 1 tsk
    lakridspulver
  1. 1
    Ovnbagte kartofler:
    Tænd ovnen på 220 antal grader.
  2. 2
    Skrub kartoflerne.
  3. 3
    Kom kartoflerne i et ildfast fad.
  4. 4
    Vend med rapsolie og groft salt.
  5. 5
    Bag kartoflerne i ovnen til de er møre, det tager ca. en halv time.
  6. 6
    Skyl persille, hak den, og drys over kartoflerne
  7. 7
    Vilde frikadeller:
    Kom det hakkede kød i en skål.
  8. 8
    Pil løg og hvidløg, hak det fint.
  9. 9
    Skyl timian og hak det fint.
  10. 10
    Tilsæt løg, hvidløg og timian til kødet.
  11. 11
    Skær baconen i små tern.
  12. 12
    Tilsæt bacon, kærnemælk, æg, lakridspulver, salt og peber til farsen.
  13. 13
    Bland det hele godt med en grydeske, farsen skal være fast og lind.
  14. 14
    Kom lidt mere kærnemælk i farsen, hvis den mangler væske.
  15. 15
    Tag en stegepande og varm den op.
  16. 16
    Kom lidt rapsolie på stegepanden.
  17. 17
    Form frikadellerne med en ske og steg dem på panden i ca. 10 minutter til de er gennemstegte.
  18. 18
    Fennikelsalat:
    Skyl fennikel og skær bunden af.
  19. 19
    Snit det helt tyndt.
  20. 20
    Kom fennikel op i et lille fad.
  21. 21
    Skyl citronen, riv skallen på den fine side af rivejernet.
  22. 22
    Hæld honning, saft og skal fra citronen, olie, salt og peber udover fennikel.
  23. 23
    Skyl chili og hak den helt fint.
  24. 24
    Kom chili og lakridspulver over salaten.
  25. 25
    Server 20 % af kød, salat og kartofler + 200 ml gul sodavand til hvert barn. Server 30 % af kød, salat og kartofler + 125 ml rødvin til hver voksen
  26. Voksenportion

    Børneportion

    fennikelsalat_små_vilde_frikadeller_lille_1.jpg

Tip

Snit fennikel helt tyndt, det giver det bedste resultat.