Chokoboller med kerner og rosiner
 Chokoladeboller anno 2013 med masser af fuldkorn og smag
Ingredienser
Boller, ca. 20 stk. 
 - 
vand
 - 
25 ggær
 - 
1 knspsalt
 - 
1 dlskyr
 - 
50 grugkerne
 - 
100 ghavregryn
 - 
1100 gfuldkornshvedemel
 - 
100 ggod mørk chokolade, 70 %
 - 
1 spskrosin
 - 
1 stkæg
 
Drikkevare pr. person
 - 
2 dlmælk
 
- 
1Kom vand i en skål
 - 
2Kom gær i vandet og rør til gæren er opløst
 - 
3Tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt mel tilbage
 - 
4Ælt dejen godt, den må gerne klistre lidt
 - 
5Tilsæt mere mel hvis du synes dejen er for klistret
 - 
6Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i godt 30 minutter
 - 
7Kom bagepapir på en bageplade
 - 
8Form dejen til 20 boller
 - 
9Sæt bollerne på bagepladen
 - 
10Lad bollerne hæve et lunt sted i en time
 - 
11Tænd ovnen på 160 grader
 - 
12Bag bollerne i ca. 30 minutter
 - 
13Lad bollerne køle af på en bagerist
 - 
14Server 1 bolle og 1 glas mælk til hver person
 - 
  
Tip
 Bollerne er færdigbagte, når de lyder hult når du banker dem under bunden