Skip to the content

Blomkålssalat med bulgur og stegt laks

Vælg grove grøntsager som blomkål og smag til med friske krydderurter. Laks er en fed fisk, som indeholder godt med det sunde fedt og vitaminet D.

Ingredienser

Blomkålssalat
  • 1 stk
    blomkål
  • 1 dl
    kapers
  • 1 stk
    citron (usprøjtet), skal og saft heraf
  • Frisk dild
  • salt og peber
Bulgur med mandler
  • 250 g
    fuldkornsbulgur
  • 1 spsk
    frisk mynte
  • 2 spsk
    frisk persille
  • 1 tsk
    frisk chili
  • 50 g
    mandel
  • 2 stk
    lime (usprøjtet), saft og skal heraf
Laks
  • 400 g
    laks i filet
  • 100 g
    rugmel
  • Olie og en smule smør til stegning
  • salt og peber
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Blomkålssalat
    Skyl blomkålen. Del den i buketter, og skær buketterne i tynde skiver
  3. 3
    Hak kapers groft
  4. 4
    Skyl dilden, og pluk den groft
  5. 5
    Smag blomkålen til med kapers, citronsaft, citronskal og dild
  6. 6
    Smag til med lidt salt og peber
  7. 7
    Bulgur med mandler:
    Kog bulguren efter anvisningen på pakken
  8. 8
    Skyl krydderurterne, og hak dem groft
  9. 9
    Skyl chilien, og hak den fint
  10. 10
    Hak mandlerne groft
  11. 11
    Vend krydderurter, chili og mandler i bulguren
  12. 12
    Riv limeskal over bulgursalaten
  13. 13
    Pres limesaft over salaten
  14. 14
    Laks
    Vend laks i rugmelet
  15. 15
    Kom lidt smør og olie på en stegepande
  16. 16
    Læg laks på stegepanden når fedtstoffet er varmt
  17. 17
    Steg fisken 3-5 min. på hver side
  18. 18
    Krydr med lidt salt og peber
  19. 19
    Servering:
    Fordel laksen ligeligt på fire tallerkener. Giv børnene 20 procent af bulgursalaten og blomkålssalaten og de voksne 30 procent af salaterne.
  20. Voksenportion

    Børneportion

    blomkålssalat_med_bulgur_stegt_laks_lille.jpg

Tip

Du kan smage bulgursalaten til med andre friske krydderurter eller bruge andre nødder eller mandler. Smag bulgursalaten til med chili lidt efter lidt, indtil du synes den smager godt.